He proba el xató de Vilafranca. Consisteix en una vinagreta amb força alls, pebre, galeta maria i sal. És com una salsa clareta molt potent que es pot posar a tot arreu des de la carn, l'amanida i el peix. Però jo crec que això no s'hauria de dir xató perquè si algú va a probar-ho a un restaurant de l'Alt Penedès i prova xató amb peix no té res a veure amb el xató de Vilanova, Sitges i El Vendrell. Com a vinagreta pot tenir el seu sentit tot i que és una mica fort, però com a xató i pensant amb la resta, jo crec que s'ho haurien d'anar pensant que és realment el xató i a partir d'aquí ho promocionem, però primer les idees clares. Per favor.
Em pensava que el xató era semblant al romesco. Ara ja m'he perdut.
ResponEliminaHola Miquel,
ResponEliminaGràcies per afegir-te al llistat de blocs de la Penedesfera. T'agrairia que per a difondre i augmentar aquesta llista de la Penedesfera facis un link del teu bloc cap a aquest llistat.
Així mateix et convido a participar del grup Penedesfera a Facebook i a compartir notícies del Penedès al lloc de promoció de notícies El Nord del Penedès per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs.
Salutacions i felicitats pel bloc!
Per cert, per a romesco el que feien al ja desaparegut Cal Tof de Calafell Platja...
ResponEliminaI QUE ET PENSES QUE SERA EL XATO D'ALNINYANA?.
ResponEliminaNO CAL, NO, NO CAL DESQUALIFICAR, BE QUE ES VAREN ESGOTAR LES RACIONS.
I SI NO T'AGRADA NO CAL QUE EL PROVIS.