Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 21 d’octubre del 2021

La Fira del Vendrell, versió poc optimista



Un any més el Vendrell ha celebrat la Fira d’octubre al Vendrell que enguany un cop més ha coincidit en el calendari amb la festivitat de Santa Teresa.

Aquest equip jove que dirigeix l’Ajuntament del Vendrell ha apostat en aquesta edició per nous espais per portar a terme una mostra més àmplia que arribi a altres llocs de la localitat i no es quedi reclosa només al centre de la vila. Aquesta és una de les intencions de la nova regidoria de cohesió territorial que des d’un primer moment de la legislatura ha treballat per obrir la vila a tothom.

Enguany la Fira ha arribat fins el nou espai de la Rambla Cañas que sempre havia estat totalment desaprofitat pel consistori tot i les seves condicions i situació estratègica. Fins allí han anat tots els estands de la fira multi sectorial que en aquesta edició han estat molt més senzills per evitar costos i afavorir que els establiments del Vendrell i comarca apostessin per aquesta mostra comercial. Per altra banda, el consistori local dins la política de dinamització i prou coneixedor de la despesa que suposa un esdeveniment similar per a molts comerciants ha establert una subvenció per a tots els participants que tinguin una delegació al Vendrell. Per altra banda, el Consell Comarcal, ha realitzat una mesura equivalent amb els que provenen de la resta de la comarca. Aquesta ajuda econòmica ha permès que en un 88% dels expositors fossin quilòmetre zero, participació que no es veia de feia moltes dècades a la vila.

Per altra banda, el carrer Barcelonès ha aprofitat la seva amplada per acollir la mostra d’automoció local. Fins ara sempre s’havia realitzat a l’espai del pàrquing del Puig, un dels espais dissuasoris per deixar el cotxe i apropar-se al centre de la vila, però els organitzadors enguany ha tingut molta cura per mantenir totes les places possibles d’estacionament després de la greu pèrdua de més d’un centenar arran de les obres del nou carril bici del municipi que va entre la zona escolar i l’estació de tren. Aquest nou espai ha reunit un àmplia representació dels concessionaris locals i comercials.  Molta gent es queixava que si la Fira era una eina donar a conèixer la vila, no tenia sentir prendre moltes places de pàrquing perquè la gent no trobava lloc on deixar el vehicle i alguns tornaven cap a casa molestos per aquesta situació. Enguany ha tingut una especial participació el cotxe elèctric i híbrid. En el dia de la inauguració el regidor d’urbanisme es va comprometre a construir 10 noves estacions per la recàrrega de vehicles elèctrics en diferents punts del municipi perquè les dues que tenim actualment han quedat totalment obsoletes.

Per altra banda, per donar vida a nous espais del Vendrell, la fira d’alimentació quedarà ubicada en el carrer Andreu Nin, de la Pau i plaça del Centre. És molt important que la gent es mogui per carrers del Vendrell que no acostuma a passar, per això aquesta nova política per dinamitzar nous carrers. La plaça Pep Jai serà un dels punts on tindran lloc alguns dels concerts populars per animar la gent a participar en aquestes trobades gastronòmiques. Els grups locals tindran l’oportunitat de donar-se a conèixer en aquesta zona de concerts que permetrà veure diferents estils al llarg dels tres dies que dura la mostra. Evidentment en aquesta nova òptica dels responsables de la fira i després d’una àmplia enquesta entre els comerciants de la vila sobre la seva negativa a participar en aquest certamen centenari s’han adaptat a les seves peticions per donar sortida al nombre màxim de comerços locals en la mostra. Alguns que no han volgut participar han cedit els seus productes perquè siguin comercialitzats en  l’espai dedicat als establiments local. Les coques de Perafita poden ser molt bones, però els organitzadors tenen molt clar que s’ha de donar a conèixer el comerç local que és una de les premisses fonamentals de la mostra centenària.

Les atraccions es mantindran a la zona escolar, com els darrers anys seguint aquesta política d’ampliar la fira a tot el municipi perquè la mostra ha de respondre al seu creixement i no quedar ancorada en el passat.