Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 13 de juny del 2024

On jugarà la canalla?



 

 

Molta gent es queixa al Vendrell que tot i haver cartells de prohibit jugar a la pilota la canalla juga a la plaça Pep Jai i el mateix passa en altres llocs de la vila.

No tothom vol estar enganxat a les pantalles i hi ha joves que ver per on necessiten agafar una pilota i jugar  a alguna cos ai clar aquests on poden anar.

Al Vendrell tenim la pista de vora l’Escola Mestral que està la mar de ve allí a la punta del poble, allunyat una mica de tot plegat i allí no hi ha problemes perquè es un lloc ampli hi ha espai per tots. Al centre del Tancat tenim una pista que és fruit de la misèria política d’aquest poble durant els darrers anys. Abans hi havia porteries i cistelles per jugar als principals esports. Clar els veïns es queixaven perquè la pilota els molestaven i en comptes de posar un horari que es va fer però no hi havia ningú que el fes complir i la cosa generava petits conflictes entre bars, veïns i canalla jugant. Llavors els polític van dir traiem les cistelles i les porteries i tot arreglat. Què ha passat ? que la canalla juga igual i les jaquetes han passat a formar part de les porteries i res. En comptes de fer un lloc com deu mana amb algú que tanqués i obrís doncs ho han deixat totalment lliure.

El proper pas per això són els pistes Cruyff que tampoc no les controla ningú. Trobem i  gent que s’han convertit en els amos i senyors de les pistes i altres s’ho han de mirar de lluny i com que el poble no té cap persona que ho controli doncs res aquí passarà com les pistes dels Arcs del centre del Tancat.

L’esport es pot practicar a diferents llocs i no cal que tots paguem els quasi 44 euros de les instal·lacions esportives municipals que  a vegades estan saturades ni cal que estem tots per la via verda amunt i avall. Hi ha gent que ves per on els hi va el tema futbol i tenen aquests dos  espais oficials per jugar però que no estan prou cuidats. Es que les pistes Cruyff no esta ni regulades per edat cosa que podria servir els més petits a  poder gaudir-les, però sinó hi ha cap vigilant res de res.

A la platja tenim les pistes del Tabaris que estan allí entre pins, esperant que la pilota no caigui en una de les vies més transitades del Vendrell pel perill que això suposa. També hi ha a la zona del  Francàs uns llocs adients per practicar l’esport, però per anar des del Vendrell sembla una mica lluny.

No oblidem i poca gent ho sap que a tocar a la Riera de la Bisbal a Sant Salvador allí és on hi ha uns llocs amb un flaire més intens provinent dels líquids que vénen de la depuradora de la Bisbal, hi ha unes pistes molt poc conegudes i que estan allí en un lloc on depèn de com bufi el vent pots sortir aromatitzat. Allí no es podia fer gaire gran cosa més que unes pistes esportives.

Sinó ja ho sabeu tenim la Rambla Cañas que està molt bé abans que no hi posin una reserva salvatge de l’Amazones. Ara està neta i polida i tot i aquesta corba és un bon lloc per anar a jugar a pilota.

Tenim la plaça de la Sardana que entre arbre i arbre alguna cosa s’hi pot fer i especialment en la seva part de fons on no hi ha vegetació. Si nó a la pista de Basquet de costat de l’Eskate del Botafoc del Vendrell un bon lloc tranquil i no es molesta a ningú.

Aquest és un altre lloc per jugar sense haver de demanar perdó a ningú.