Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimecres, 2 d’abril del 2008

77 de la segona República. Una celebració unida

L'any passat la celebració dels 76 anys de la proclamació de la Segona República va conseguir que un seguit de partits anessin passant durant el matí del dia 14 pel cementiri del Vendrell. Es feien la foto, quatre paraules i cap a casa. A veure si enguany són capaços de fer una celebració unida que doni més rellevància a aquest acte. Si al resta d'actituts les tenen igual de personalitzades doncs segur que mai tornarem a una tercera ni molt menys. Esperem que enguany hi hagi més unitat en una data tan important per la història d'aquest país i per les seves llibertats.

2 comentaris:

Laia Gomis ha dit...

El PSC del Vendrell fa una sèrie d'anys que diposita un ram de flors davant la fossa on es troben enterrats els soldats que van morir defensant el govern democràtic de la II República i acte seguit es procedeix a la lectura d'unes paraules. Un acte senzill però enormement emotiu.

Enguany, no serà una excepció i tot està previst perquè els socialistes acudim a la nostra cita el proper 14 d'abril.

Esmentaves la possibilitat de dur a terme una celebració unida, una idea que em sembla prou interessant. Ara perquè sigui possible aquesta realitat cal l'esforç de totes les forces que es senten hereves dels valors republicans per tal de dur a terme un acte unitari.

Fins al dia d'avui, personalment no em consta cap gest ni voluntat de dur a terme l'esmentat acte unitari. Ara tinc ben present, que l'any passat no va ser possible l'acord malgrat tota una sèrie d'intents que van esdevenir frustrats.

Una abraçada!

Laia

Què t'anava a dir ha dit...

Laia, esperem que d'aquí al dia 14 hi hagí un sentit d'unitat. Inclús en aquest sopar que s'ha fet pel dia 11 que és una bon lloc per parlar d'un tema tan important com la República. Llàstima que a vegades depen de qui ho organitza hi van els uns o els altres. La gran protagonista és la República i els qui ho monten doncs ho fan en el seu nom perquè algú ho ha de fer. A partir d'aquí els diferents partits hi haurien d'anar en honor a la República.