Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 30 de juliol del 2019

Els Maridatges de Terra i Taula, el bo i millor de casa nostra.


Un nou maridatge als Jardins del Museu Pau Casals de Sant Salvador és una cites inexcusables de l'estiu. Llàstima que en facin pocs i sempre has d'estar a l'aguait per si trobes lloc. Aquest cop si que vaig tenir sort de trobar plaça. El bo i millor del Baix Penedès uneix l'esforços i productes per oferir un maridatge molt digne del nivell d'una Fundació Alícia i evidentment d'un Meridien Ra. No em vull deixar cap dels seus protagonistes que des de la terra hi posen la seva màgia: Vell Papiol, lo Mam, Ull de Llebre, Petit Bistro Segur, L'Obrador, Cellers Augustus Forum, Jané Ventura, Sicus, Finca Mas Perdut, Un sol cel, Cal Badejo, cal Camat, Torclum, Camp de la Sort. Tots ells units sota el nom de Terra i Taula que és al punt de trobada d'aquesta entitat que és la encarregada d'unir productors i cuiners en una mateixa taula. Evidentment sense els fesols i el pa i els pebrots no es podrien arribar a aquest nivell. Un producte de primera qualitat KM 0 és bàsic per elaborar aquestes propostes farcides de petits sabors, aromes, gustos i textures. La quimica i la màgia aplicada al menjar, als productes nostres de sempre.
Una proposta que ja està més que consolidada i que si s'en fessin 25 segur que omplirien a quasi totes perquè avui en dia aquestes combinacions estan de moda i la qualitat està més que garantida. Al Vendrell era un dels llocs on es muntaven associacions de menjar on tot s'hi valia, evidentment segons qui entrava al cap quatres dies la cosa s'esgavellava. Terra i Taula té un nom, uns principis i no cal ser molts sinó que els que hi siguin ho facin perquè s'ho mereixin i treballin per treure noves propostes al mercat perquè el nostre producte està entre els millors i ho sabem i tenim la gràcia de respectar-lo i aconseguir el millor. Molta sort un cop més a Terra Taula per posar la nostra comarca en el lloc que es mereix. Evidentment gràcies també al Museu Pau Casals per aquests jardins molt ben cuidats i a Jazzul que han posat la nota i la gràcia on tocava en forma de música.. Ens veiem a la propera. En les taules hi havia ambient distès i la gent parlava encara que no es coneguessin. Alguns venien de fora espressament per aquest maridatge i aquest ha estat la cirereta del pastís d'un dia a casa nostra. No només tenim tapes i birras. La nostra comarca té moltes potencialitats, però falta que algú s'ho cregui i ho faci realitat. Terra i Taula ho tenen molt clar.