Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 9 de juny del 2023

A la recerca de jove estudiant sense ofici ni benefici



Les diferents administracions s’han posat les piles i el que estan buscant són joves que s’hagin quedat allí sense tenir gaire més que la ESO i que tampoc no treballin.

Aquests conillets d’índies els inclouen en programes de formacions de mil coses des d’idiomes fins a fer mímica i tot seguit passen per alguna empresa sense cobrar un cèntim i potser en algun cas algun d’aquests herois es quedarà a treballar, però la majoria marxarà. Altres més espavilats s’estalviaran tot el procés anterior i entraran a treballar per una empresa de treball temporal tenint  un sou des del primer dia i amb una seguretat que els que ho fan per la via llarga.

Els joves ja estan cansats de totes aquests invents perquè tots passen pels mateixos camins, però darrera hi pots trobar entitats públiques, bancàries, fundacions etc. Tots ells beuen d’alguns fons europeu que mentre fan i desfan i apunten i esborren doncs van cobrant com sinóp passi res. Els que treuen partit de tot això són aquests mitjancers que van com a esmaperduts buscant jove sense ofici ni benefici que estigui a passar per aquest calvari gratuït per després a veure si hi ha sort.

No seria millor que aquests diners que alimenten directament aquestes empreses anessin als joves i els hi paguessin o la seguretat social o el sou. Tots sortiríem molt millor i ens estalviarem aquest recorregut que no porta mai enlloc i al final el que acaba frustrat del tot és el pobre alumne que ja està cansat que li prenguin el pèl d’aquesta manera i cada dia és més reaci a acceptar aquest tipus d’ofertes que no li soluciona res de res. Una pena tot plegat.