Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dissabte, 16 de març del 2024

Dels sants a les commemoracions universals en el calendaris

 


Vivim en una cultura amb uns clars orígens cristians. Durant segles aquesta religió majoritària ha anat treballant el seu ampli poder en la nostra societat. Amb el pas del temps sembla que la cosa hagi minvat, però hi ha partits encara que estan marcats en les seves postures majoritàries com l’avortament o l’eutanàsia en visions cristianes del temes difícilment reconciliables amb altres de sentir contrari.

Estem parlant a Europa però en altres estats més moderns com els Usa han sorgit ja creences religioses inspiren una part del seu electorat. Son les noves religions que recullen una mica de cada cosa per dona respostes a les preocupacions del personal.

Abans teníem sants que es posaven dins el calendari anual i d’aquesta manera anar bastint els festius i laborables per omplir tot l’any. A partir d’aquí el municipi es buscava la festa major quan li bé al municipi dins el calendari agrícola anual i després alguna festa més segons les tradicions per donar  alegria al col·lectiu social.

Ara ja tenim els sants més importants posats al calendari hem d’anar posant dies internacionals. Primer de tot el d’identitat del poble o comunitat autònoma. Després doncs l’1 de maig el dia del treballador i endavant.

Ara de mica en mica s’hauria de posar altres com el dia de la Dona, el dia de la Pau Universal, el dia de les llengües maternes i tantes altres que tenim amagades al calendari de les causes univesals,però clar si en posem tantes hauríem de fer una mica de neteja del calendari actual. Una cosa molt difícil per ara on ningú arriba acords amb ningú per coses que no són d’extrema urgència. Algun dia ho veurem.  Tot arriba pel seu propi pes.