Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 27 d’agost del 2013

Banalitats estiuenques




Una de les costums es  comentar que el fenomen del top manta a les nostres platges configura una competència al comerç i altres mercats legals establert als barris marítims. Una gran banalitat perquè el tret bàsic dels seus productes són totalment oposats. Hi ha gent que són clars usuaris d’aquest comerç il·legal que ha convertit el nostre litoral en una mostrador dels seus productes. Tot i que la policia hi posa una mica de color blau a tot plegat, però la veritat que ben poca cosa hi pot fer a banda de requisar unes quantes samarretes o uns cd’s que ben aviat són reposats. És un problema més polític que altra cosa, però fins ara tot i el congrés monotemàtic i amb només presència d’una part dels afectats celebrat a l’hotel Meridien Ra no s’ha trobat una solució real tot  i que s’ha de reconèixer que ha disminuït força pel que fa als darrers anys. Realment els qui compren si que es salten unes quantes lleis, però en un país amb el cas Bárcenas, el Pallerols, el Palau, el comportament de la casa Reial, el doble o triple sou de molts polítics, la doble facturació en molts serveis i establiments, què pots esperar? En aquest país el més inepte fa rellotges i el del seu costat els ven sense IVA. Això si, en nom de la legalitat, igualtat, sostenibilitat, igualtat de drets i altres paraules modernes que els seus principals usuaris han estat capaços de treure tot el seu sentit en la societat del dia a dia. Sembla que a cops de repetir una mentida al final ha se ser veritat. Com quan et canses de veure un anunci de refresc al final el tastes perquè ja estàs fart de tenir-lo als nassos. Al final et vénen ganes de comprar-lo i enviar-lo a pastar fang perquè segurament no arribarà ni de bon tros a allò que esperaves.
En la setmana del dia 15 d’agost passat els passeigs de Calafell i el Vendrell s’han vist moltes banderes estelades. Això passava en la setmana en què aquest bocí de la costa catalana com deu passar a la resta registra un nombre més alt de visitants i turistes. A partir d’aquí ja vàrem tenir la polèmica servida. Alguns van començar a posar el crit al cel que clar amb tantes banderes independentistes farien que molts turistes no vinguessin a les nostres costes. Nosaltres que els hi venem sol i platja resulta que ara la nostra bandera els faria desistir del iode i dels secallets en les nostres platges familiars. Jo crec realment que si no han de venir per aquesta presència perillosa probablement és que tenen un problema seriós. Llavors seguint aquesta filosofia protocol·lària,  omplim les nostres platges de banderes aragoneses, navarreses, russes, angleses, holandeses i franceses i servirà de crida als seus ciutadans perquè vinguin aquí a banyar-se mentre estan a l’ombra del símbol patri del seu país estimat.
Calafell que és un poble sentit i té por que aquesta moda d’estiu els faci perdre turistes aviat es va afanyar a treure aquestes perversions perquè ningú toqués el dos per no compartir uns colors d’una nació que vol caminar amb peus propis. No sigui que no tornin el proper any i perdin uns clients fidels per un motiu tan absurd. La pela és la pela i no ens la jugarem per quatre independentistes radicals en una nit avorrida que es van dedicar a penjar estelades al passeig. Després ja celebrarem l’Onze de setembre amb un discurs patriòtic a la plaça vigilats pel rostre de quatre presidents de la Generalitat, però això és massa arriscat pels temps que corren. La política es fa dia a dia i no només quan marca el calendari per quedar bé davant els mitjans de comunicació o els seguidors fidels. Això o un pacte amb el PP al consistori porta uns efectes secundaris molt contundents que difícilment es podran trencar en una cantada d’havaneres a un euro per gotet de rom cremat. A Bellvei ja han patit les conseqüències d’un mal ús de les banderes.
Banalitats estiuenques que ja no ens serveix per relacionar el nombre de turistes que podem veure per les nostres platges amb els diners que han deixat a la comarca. Les neveres portàtils, el muret del passeig marítim, el “tupper”, el preu més econòmic, les segons residències fan furor enguany.  La gent estalvia el que pot d’aquest setembre que tenim a les portes i que ens portarà noves excuses per ajustar un número més el cinturó, però hi hem de posar alegria a la vida. Una nova lliga, un nou entrenador, Fernando Alonso i mil coses més ens han d’ajudar a superar aquests moments que arriben després d’un estiu tardà i càlid. Mercadona va creixent a la comarca tot i que els altres supermercats es van espavilant amb millors ofertes i el de capital valencià es va veient com va perdent  capacitat de convocatòria. Les marques blanques es van imposant en el mercat. Article publicat a l'Eix Diari i al Diari del Baix Penedès a partir dle 22 d'agost del 2013