Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 13 de maig del 2016

Reivindiquem


Evidentment reivindiquem que l’autopista sigui com a mínim gratuïta des de Torredembarra fins a Vilafranca i Vilanova. Ja n’hi ha prou de fer cues, en especial a l’estiu i els caps de setmana. No cal que destrueixin més el territori amb una via ràpida gratuïta en aquest territori tot el que es puguin estalviar en les expropiacions i les obres ho poden invertir en amortitzar aquest peatge amb el qual ja hem pagat uns quants cops el cost de la seva construcció, però aquí som així de bones persones gràcies als nostres polítics que ho consenteixen en aquesta societat de portes giratòries per als alts càrrecs.
Hi ha elements que tampoc no podem deixar perdre i que hem de reivindicar. Una manera d’evitar accidents és conduir amb els quatre ulls enganxats al volant i sense beure alcohol, conduint a una velocitat apropiada i no ser temerari, però també hem de demanar una xarxa d’autobusos nocturns entre les 3 principals ciutats penedesenques com Vilafranca, Vilanova i el Vendrell amb parades als diferents pobles del trajecte. No cal que siguin a cada quart, sinó simplement una cada hora ja n’hi ha més que suficient per evitar agafar el cotxe si vas a Calafell i sopar i has de tornar a casa i no vols o no estàs en condicions d’agafar el volant. El mateix que hauria de passar amb els autobusos hauria  de ser amb els trens. Ara quan facin un espectacle més tard de les 21 hores ja no pots esperar tornar a casa amb tren, llavors s’haurien de posar un parell de circulacions més nocturns per poder anar al teatre o concerts a Barcelona i no haver d’anar en cotxe com fins que estem obligats.
Potser no cal que aquests serveis anessin cada dia, però si a partir del dijous i fins el diumenge, també seria una manera de salvar vides humanes.