dimarts, 24 de setembre del 2024

CUMPRASIA, BIAIX POÈTIC, 4a EDICIÓ, OCTUBRE 2024

 



 

 Aquest octubre torna la quarta edició de CUMPRASIA, BIAXI POÈTIC, el Festival de Poesia de La Cumprativa de Llorenç del Penedès.

El festival, que s’ha consolidat després de tres edicions, es va iniciar el 2021, fruit de la voluntat de donar un lloc propi a la poesia en un poble tan actiu culturalment com és Llorenç del Penedès. Al llarg de les darreres edicions a comptat amb importants noms propis, d’entre els quals poden citar-se Dolors Miquel, Jordi Llavina, Jordi Valls, Anna Gual, Nati Soler, etc. Amb tot, no podem oblidar que CUMPRASIA va més enllà del gaudir de la veu dels propis poetes recitant el seus versos,també s’hi encabeixen representacions teatrals i concerts de caire poètic, exposicions de pintura,cursos...

Així doncs, i bevent del coneixement vessat de les anteriors edicions, enguany el festival comissionat pel poeta llorencenc Carlus Figueras, bé carregat d’actes que s’aniran succeint del 6 al 26 d’octubre.

Per començar, el diumenge 6 d’octubre, al migdia, s’inaugura l’exposició Cubista «Caires Circulars» de l’artista resident al Vendrell, Joan Descals on, en un acte de retroalimentació, la poeta Nati Soler interpreta pintures del pintor, mentre aquest darrer fa un exercici similar amb poemes del’escriptora.

La setmana següent l’ateneu de Llorenç rep el divendres 11 d’octubre, a les 8 del vespre, la Isabel del Pilar Valero, qui ens impregnarà d’uns poemes íntims que no deixaran indiferent a ningú.

Posteriorment, el dissabte 12 d’octubre i també a la mateixa hora, qui ens delectarà amb la música de cambra i l’encant de la paraula seran l’Anna Molina i Les 3 claus musicals amb l’espectacle «A tres versos».

Tot seguit, el divendres 18 d’octubre, també a la mateixa hora, en Jaume C. Pons Alorda ens durà pels camins del seu imaginari en un recital que es perfila sorprenent i, el 19 d’octubre, a les 8 de la tarda, l’Arnau Tordera, cantant d’Obeses, es transformarà en El Joglar, qui reinterpretarà els versos d’en Jacint Verdaguer.

I l’últim cap de setmana s’acaba el festival amb un plat fort. És tracta de l’espectacle «La poesia i la terra, un maridatge de la poesia amb el vi, la música, l’art i l’entorn» on en Carlus Figueras, acompanyat per la música d’en Gerard Romero ens durà pels camins de la veu i de la nostra terra tan estimada del Penedès.

Així doncs, no dubteu: si aquest octubre voleu gaudir de la poesia, heu d’anar a l’ateneu La Cumprativa de Llorenç del Penedès