Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dilluns, 23 de gener del 2017

Emissores municipals


És molt trist que en aquesta legislatura hagi desaparegut Ràdio Banyeres. Una emissora amb un cost molt baix per al municipi i amb un caliu de col·laboradors envejable per la resta de la comarca. Evidentment no podem tenir a cada municipi, ni una ràdio i molt menys una televisió, però en un municipi dispers com Banyeres el paper de la ràdio i dels mitjans de comunicació és clau. Evidentment que tothom sap que fa el Rajoy, el Mas, la Colau, el Putin i per què no ? També el Messi, però el que falta es donar a conèixer les nostres activitats, propostes, personatges curiosos i receptes de cuina que mai hi poden faltar en una bona graella de ràdio.
A la comarca hi ha emissores i mitjans de comunicació de tot tipus i colors tot i que només integrada només per 14 municipis, però els més importants sempre han portat una ràdio amb o més menys encert per informar al seus convilatans i tenir el poble al dia d’allò que passa. Aquesta és una eina molt útil per evitar comentaris erronis i molts cops mal intencionats que per moltes persones els donen com a reals. En el fons l’única cosa que fa és desprestigiar una institució una persona d’una municipi que es mou sense gaire més interès que la d’ajudar als més desvalguts. No hem de tenir una emissora a cada poble, però si que hem de treballar perquè ells siguin els principals difusors i portaveus d’allò que es realitza en el municipi on hi poden prendre part les diferents parts per poder oferir una visió més àmplia i variada perquè cadascú trií la més propera a la seva forma de pensar.
De moment deixar que les diferents emissores puguin compartir continguts i publicitat per fer la tasca una mica més fàcil, vist el panorama actual que tenim a tocar al nas.
No és qüestió de crear un mitja que només serveixi per donar la raó als de sempre sinó que tingui la capacitat de crear debat, dubtes sobre els principals temes que afecten als municipi. La propaganda electoral és molt fugissera i sempre queda curta per cobrir la resta del mandat. Les administracions seguint els darrers corrent de la societat en general vol estar informada en tot moment d’allò que té més proper encara que a priori no et pugui afecter en realitat un atemptat amb cotxe bomba a Bangladesh ens pot afectar més que el nom del pregoner de la festa major del poble del costat.