Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

diumenge, 1 d’octubre del 2017

1O, un dia alegre o gris segons la localitat


Ha arribat el gran dia, després de promeses electorals, manifestacions al Vendrell, Tarragona i Barcelona. Després de fitxar el Puigdemont i aparcar el Mas, després de tants somnis, després d'un assaig de referèndum el 9 N del 2014. Després de tantes coses avui ha estat el gran dia. Un diumenge en què més d'uns quants han anat de bon matí al lloc de votar i també alguns que s'hi han passat el cap de setmana perquè les forces d'ocupació no els hi tragués el seu somni de cop. La cosa feia setmanes que s'anava animant amb declaracions i policies i més guardia civils i vaixells de Piolín a Barcelona. Avui al Vendrell ha estat un dia tranquil Abans de les 6 ja estava al peu del canó. Hi havia un centenar de persones esperant. Al cap de poc han vingut els Mossos de bon rotllo i han estat tot el dia allí fent-nos companyia. Al cap de cop un helicopetero de la Guardia Civil ha fet dues passades pel col.legi. Suposo que filmava. D'aquí uns anys es podran recuperar les imatges que seran interessants.


Al matí ha vingut molta gent i s'han format llargues cues perquè el sistema informàtic de cens únic ha fallat. Llavors s'ha trobat la solució del cens manual i anar apuntant en un paper i suposo que després es revisa. No crec que la gent voti dos cops, perquè la majoria de gent és honrada en tot això. Llavors hi havia por sobre si venia la Guardia Civil o no a buscar les urnes. Al final al Vendrell no ha passat res, però no han faltat els rumors al llarg del matí com ha passat a altres contrades. A les sis de la tarda s'ha decidit fer un local únic al local de Benestar Social i tothom ha ant cap allà. Tot tranquil. Ambient festiu. He vist votant gent de totes els partits i colors edats i condicions. Sempre amb molt bon rollo i en plan festiu i guay.
Al Vendrell i comarca no ha passat res. A Santa Oliva els Mossos han fet el paripé, però tot arreglat. Ha estat molt lamentable el que ha passat a molts llocs de Catalunya. Hem tornat a la dictadura i hem vist com això de la democràcia encara és una fal·làcia que encara molt per fer. El resultat és igual, però avui Europa i el món ha descobert com se les gasten a Madrid. Ells són una fàbrica d'independentistes i cada dia en són més.