Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 18 de maig del 2018

Ve la calor, omplim les terrasses amb seny



La calor cada dia està més present en el nostre dia a dia. Potser ja hem fet el canvi d’armari. Potser ja hem apagat la calefacció fins el proper. Potser ja hem deixat les mantetes del menjador fins al proper hivern. És el moment de sortir al carrer, de passejar, de veure aquest món des de fora més que no pas des de dins a casa.
Una dels llocs preferits per moltes persones són les terrasses al carrer d’alguns bars i restaurants. Molts dels municipis del Penedès amplien en els propers mesos aquests espais de convivència, de relax, de converses, de relax de desconnexió perquè la gent en pugui gaudir.
Una de les tasques dels ajuntaments és afavorir que els bars i els negocis locals puguin ampliar aquests espais perquè aprofitin aquests mesos per compensar els altres que s’han de limitar a l’espai interior perquè el temps no acompanya per sortir fora.
Evidentment per donar vida al poble s’han d’activar aquests espais buscant la fórmula màgica perquè tots els elements que participin en aquest joc estiguin satisfets o almenys algun no surti greument perjudicat. En aquest combinació intervenen diferents interessos i a vegades contraposats com la veu dels vianants que van a peu, la dels conductors de cotxes que també han de poder arribar al seu destí sense donar gaires tombs i com no, la dels veïns de sobre aquests establiments que veuran com el silenci que havien tingut els altres mesos desapareixerà totalment i un murmuri més o menys intens els acompanyarà a certes hores del dia.
Aquesta és una cultura mediterrània de vida al carrer i això ens ve per l’Adn i no hi podem fer res en contra perquè forma part de nosaltres. Abans la gent sortia al vespre a la fresca i ara la proposta s’ha actualitzat en les terrasses que tenim a molts municipis de casa nostra i ho hem d’aprofitar.