Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimecres, 12 de febrer del 2020

Nova etapa de Nerea Bassart




La vida segueix endavant i aquesta passió pel periodisme comarcal et permet seguir les persones al llarg del temps. Vas veient com alguns polítics es canvien la camisa segons els vents com bufen. Altres que han tingut episodis històrics en altres temps a la comarca, ara viuen en l’anonimat absolut tret que algú els busqui al google i els trobi el seu passat gloriós. A grans trets es va veient l’evolució de la comarca on mai passa res perquè aquí tenim dues realiats: la del carrer i la que viuen els polítics i les seves notes de premsa que estan força allunyades de que es viu al carrer. Quan passa alguna cosa greu, no hi ha més solució que les dues visions es trobin per tornar a separar-se al cap de poc i seguir cadascuna la seva trajectòria en rutes paral·leles. 
Tornant a la realitat, he tingut la sort de conèixer a Nerea Bassart en persona quan un dia del 2017 va passar pel programa de Ràdio el Vendrell Pas de Vianants. Era una jove atrafegada en mil històries i projectes, molts dels quals només estaven embastastats i s’havien de concretar. Ella i la seva guitarra compartien  temes propis i versions en concerts de petit format en petits espais i allà on fes falta donant vida a la música que és la seva essència de viure i existir. En aquests dos  anys llargs aquesta jove de l’interior de la comarca ha viscut un canvi radical després de ser l’afortunada per mèrits propis de sortir guanyadora en el càsting dels Laxnbusto per interpretar  una cançó en el seu darrer disc Polièdric. Esperem que no sigui el darrer treball  i algun dia tornin encara que sigui per dir-nos adéu definitivament com ho varen fer Baeturia i altres grups en el darrer dia de la passada festa major en un concert inolvidable a la plaça Nova del Vendrell.
Bassart després d’anar experimentant en diverses formacions sembla que ha trobat la millor combinació possible en aquestes alçades de la seva prometedora carrera musical perquè a la jove encara li queden moltes episodis per viure.
 La primavera passada va començar a rodar Nerea Bassart Trio, una formació integrada per dos veterans del panorama musical baixpendesenc com són Pau Josa i Xavi Pomar. En aquests més de sis mesos ja se’ls ha pogut veure en diferents concerts arreu donant a conèixer els seus nous temes, alguns originals i algunes versions. La sonoritat d’aquest trio està entre el funk i el soul i es podrà veure una  combinació peculiar  que no passa gaire en els grups musicals quan el bateria també fa de cantant. Una proposta  molt animada i que entra molt bé per tots els sentits. Si haguessin volgut triomfar en el panorama musical caltalà vigent potser al grup hagués posat algun vent en forma de trompeta. Aquest és el format  que es porta actualment  a casa nostra  amb uns quants grups que quan els escoltes no saps si són els uns o els altres perquè acostumen a tenir un resultat final similar sobre l’escenari.
Doncs ells que  coneixen per les seves trajectòries aquest panorama han apostat per allò que els agrada i els omple. Tenen l’habilitat de  transmete aquesta energia al públic  que s’ho mira des de davant l’escenari. És una proposta que entra molt bé en diferents  formats.
A la líder del grup participar en aquest disc i en els cinc concerts dels Laxen li ha servit com un màster a la jove baterista i cantant afincada a casa nostra. Aquesta és una bona notícia per la música del Vendrell i comarca. Moltes persones passen per algun dels centres de formació musical, però molt pocs són els que algun dia engeguen alguna aventura i arriben a enregistrar un treball. La part més difícil d’aquesta carrera és aquesta. Tristament molts es queden a la porta i la creació artística no passa dels seus cercles més íntims. 
Fer un disc, escriure un llibre i preparar una exposició és una gran notícia perquè ens indica que estem en una nova etapa artística d’aquella persona. És una aposta que segurament en aquest cas anirà molt bé i els portarà a nous camins en una trajectòria feta poc a poc amb seny i amb personalitat, sense caure en els grans paranys de la música que ja sabem tots on porten. Molta sort a tots tres. La presentació és el dia 21 de febrer a la Casa Elizalde de Barcelona i a partir d’aquí aprofiteu per veure’ls en directe i gaudir de la seva música. Això és fer cultura i fer comarca. Aquest és una molt bona notícia per a tots els qui estimem l’art i la cultura. Endavant. El nom de la criatura és diu “ Soroll”, per despistar perquè  són grans músics.