Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dissabte, 29 d’agost del 2009

BEBEU VI¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ Hem de salvar el nostre paisatge

Perquè els pagesos puguin vendre el vi a un preu que serveixi almenys per cobrir despeses el que s'ha de fer és que la gent begui vi, al cotxe, a casa, al bar al restaurant. També que el regali en motius especials amb una bon a presentació. Ara per ara el seu preu està al nivell del sifon i encara, però entre la crisis els controls de carretera i que no és una cosa moderna, un dels sectors més importants de l'economia del Penedès se'n va pique. Sort que molts pagesos no fan números que sinó guanyarien més diners amb els 420 euros del Zapatero. El que s'ha de fer és beure vi i potenciar el seu consom dins la legalitat. És també una manera de salvar el nostre paisatge penedesenc fent que els pagesos es puguin guanyar la vida. Beu vi = Protegeix l'entorn natural del Penedès.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

la cuplpa de tot LA UNIó EUROPEAAAA que només ens donen x cul
és una pena tot el que passa i pq la feina de pages es d vocació que sinó ja ho haguessin cremat tot .. un any pq fa massa grau...un altre pq si passa de x kg ja no ho volen ...l'altre pq hi ha un %de malura que no es pot acceptar ... i després d tot si no pedrega i t'ho trinxa tot... i seguiria i tindria un llarg etc...pq el preu de sofats i demés és tant car?? on estan les subvencionsa?? venga va.... ES INJUST!!!!!!!!!!!!!!!

m.solé

Anònim ha dit...

Jo li compro el vi al meu amic en Jaume, és de Cornudella de tota la vida, i des de bon principi volia disfrutar fent de pagès, va heretar molta terra, però aquella terra que a l'època dels segadors donava rendiment, ara al s.21 no s'en podia viure de plegar cargols, però ben decidit i amb ganes de treballar va combinar la feina de pagès amb una altre feina, que li va permetre estalviar, i endeutar-se per ampliar la vinya, invertir en regadiu, aprofitar les ajudes per emparrar vinya, fins i tot té un petit celler propi. N'hi ha altres que encara que viuren a l'època del carro i el matxo, treballant la terra dels avis, i exigints els beneficis de la productivitat acumulada del s.21, com aquell que vol viure pescant amb una canya, (és que el peix és massa barat) S'han d'ajudar els que s'hi han esforçat i castigar els que sempre volen viure de les ajudes

Sonia Mirambell ha dit...

Estic d’acord, no es pot pretendre viure sempre com fa anys i panys, la reinversió, diversificació... en el negoci és fonamental si es vol seguir rotllant, però...
a part del consum intern, portar vi a Europa deu de ser “molt i molt car” perquè els resultats dels preus al consumidor fan tremolar, a més hi han poques referències i famílies, de vi català, quelcom s’hauria d’arreglar !

Un exemple potser ximple però real, fora, el vi italià està potser més a la bast i a més llocs que el nostre.

Josep Manel Laliga ha dit...

Cada vegada hi ha més gent que quan ha de comprar vi per consumir a casa o per regalar, mira que sigui de les D.O. catalanes o de les Cooperatives locals (que també el fan mot bò) i no pas de les de fora, és una manera de fer país i recolzar els nostres pagesos i empresaris.
Ha de ser molt dur treballar en un sector on les màximes administracions no hi aboquen els esforços i el suport que es mereixen.