Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 19 de maig del 2015

Qui renovarà el Vendrell? Tots contra un o viceversa


Ens anem apropant al gran dia, el més esperat per uns quants vendrellencs i per la resta d'habitants de la pell de brau. També hi ha ha molta gent que passen olímpicament d'aquest dia i tenen un interès mínim. Avui la Lira quasi s'ha omplert per seguir el debat entre els 9 candidats al Vendrell. En una situació més o menys normal s'hauria d'haver pogut seguir en directe per la tele i per la ràdio.  Els amants del twitter doncs amb el seu hastaq oportú, però no sé per quin motiu s'ha passat 3 més tard en diferit per la tele i la ràdio local. El tema hastaq doncs no n'hi havia i punt. 
En general el debat ha estat fluix. Els que no estan al poder doncs a fer propostes sobre canviar el model de municipi que tenim d'una forma dràstica amb més participació i transperència i sostenibilitat. Els qui estan al poder doncs batalletes d'un contra l'altre i qui dies passa anys empeny. Uns ja estan pendents del nou país, altres renovar, capitalitat, visca el turisme i la indústria, però ningú ha dit si seguirà amb l'actual model cutre saltxixero del Turismar o realment la Fira serà això i no una cosa rara que no ens representa pas. Grans conceptes, atacs personals d'alguns candidats. Pim Pam de partits que ocupen zona de votants. Com molt bé  ha dit el Josep Marrassé d'ERC sempre es repeteixen els programes electorals i al cap de 4 anys tornem a estar igual i dient el mateix perquè la majoria de coses per a o per b es queden en el tinter. Aquesta estratègia republicana m'ha agradat, però s'ha quedat aquí. La resta no ha aportat res de clar a part del de sempre. Els de Si se puede estaven entretinguts amb els d'ICV sobre Podemos. En comptes d'anar en partits diferents s'haurien d'haver ajuntat afegint també Som Poble, però ja està vist que les esquerres són molt variopintes i que és molt molt difícil unir esforços i evidentment aquí al Vendrell no serem pas el model. PP i C's es notava que hi havia amor particular a l'igual que PxC i CDC que han estat pim pam a veure qui és més legal. 
És una llàstima que s'hagi tingut que tallar uns 10 minuts per problemes amb la televisió perquè s'ha perdut una mica el fil i l'interès, però en aquest moment han aparegut escenes curioses com la candidata rodejat pel seu estol i els dos germans parlant a l'entrada de la sala gran. 
La gent estava una mica repartida per colors. Al mig a dalt Som Poble i darrere PxC i al costat hi havia representants de PSC i algun Convergent exiliat. Al davant hi havia un poti poti de tot una mica.
Jo crec que hi faltava participació del públic a través de preguntes als candidats. S'ha fet però només una pregunta per candidat i faltava parlar de amb qui pactarien. O buscar temes molt generals i cadascú digues la seva. Aquestes preguntes entre els uns i els altres era una mica pallissa com un patí d'escola. Una de les gràcies de Calafell és que el públic podia veure el cronòmetre amb el temps com passava, cosa que al Vendrell només podien veure els candidats. .
Personalment m'ha agardat el de Si se puede perquè ha estat força coherent amb el que diu i força sensat. El d'ICV és un artista en el joc i moure bé les fitxes, però li falten taules, és qüestió de temps. Sobre Som poble, és un nou capítol del mateix, però aquest cop amb un moviment més ampli de suport que els pot portar a entrar al consistori. Jo he vist dues opcions clares PSC amb un Martí serè controlant la situació, un Armengol que era el presumpte dolent de la política i jugava molt bé les seves cartes amb una claca incondicional. Al mig una candidata qué té molt clar que ha de renovar disparant a la dreta i l'esquerra al passat i al present, qui ha fet una campanya molt currada, que pot agradar o no, però hi ha molta feina i moltes peles pel mig i gent molt treballadora al darrere que s'ho ha treballat. A veure que passa. El PSC es manté tranquil i movent-se quan toca i el just i sense sortir del guió només quan toca. Moviment precís de cirurgià. L'Armengol com sempre en su línia. Els resultats són molt imprevisibles. La victoria serà per PxC o potser per PSC, però jo crec que el Martí quedarà en segona posició i després vindrà CDC. Altres pensen que primer sera el Martí i després PxC, ja es veurà. Alguns de l'orbita CDC es pensen que en trauran 10 regidors. No ho crec pas. ERC pot fer un pel tema ANC, però el candidat li falten taules i segurament C'S, PP i Som Poble també entraran. EL proper consistori serà molt divertit i el que tenim ara amb 3, 4 o 5 partits es tornarà a reeditar segurament. Ningú treurà majoria i ningú pactarà amb PxC que poc a poc ha passat d1 a 5 regidors en cinc legislatures. Segurament pujarà, però fins quan. Aquest és el dilema. Qui renovarà el Vendrell? Tots contra un o viceversa.