Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dissabte, 12 de desembre del 2015

El Pont de la Puríssima Constitució


El pont de la Puríssima Constitució representa una mica la realitat d'Espanya. En aquestes dates prèvies al Nadal des de que el 1986 es implantar el “Día de la Constitución” ens va posar una llaminadura  amb sorpresa al calendari. Una demostració més que els poders d'aquest país no estan disposats  a negociar res pel bé del país. Per la variació de la data al llarg de la setmana és una data enrevessada. Enguany encara  som afortunats perquè una de les dates assenyalades cau en diumenge. La versió més simpàtica és quan coincideixen en dimarts i dijous. Llavors alguns privilegiats treuen tot el suc a 3 dies molts rendibles. 
En els llocs de treball sempre queden uns serveis mínims. El dia ideal que altres aprofiten per fer gestions. Llavors es troben que la persona responsable d’aquella gestió, aquella jornada, ves per on, no ha vingut a treballar. Si un any més no hem estat capaços d’arreglar aquest pont amb un exercici bàsic de coherència i passar la festa  del dia 8 a dilluns, potser és millor que els empresaris compleixin aquesta missió i agafin aquella data que ni els polítics i l’església volen consensuar i tanquin la paradeta. Una forma raonable en benefici dels qui els ha tocat contra la seva voluntat estar al peu del canó i d'aquells que aprofiten aquest dia del calendari per arreglar algun tema i es troben que han de tornar un altre dia.
Aquestes dues festes veurem que per ambdues bandes ja fa anys que han perdut la seva raó de ser. El dia de la Constitució que té més detractors que simpatitzants i  la Puríssima perquè cada dia són menys els qui són catòlics practicants. En el fons són dues dates festives sense més transcendència on la que triomfa és la Visa tot i  que encara no ha pujat als altars. En el fons sempre aprofitem el guirigall i donem una mica de vida a l'esperit consumista que durant aquestes setmanes ens acompanya. Article publicat a la Fura l'11 de desembre

Miquel Casellas
@miquelcasellas

wwww.miquelcasellas.blogspot.com.es