Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

diumenge, 21 d’agost del 2016

La Gramola del Vendrell, un lloc ideal per compartir


Fa anys al carrer sant Magí on avui hi ha la Locanda di Sapori hi havia la Gramola. Va estar uns quants anys. Després per coses de la vida va anar a petar als Massos i allí va venir el gran creador gastronòmic Miquel Sòria que al cap d'un any o dos va anar a petar al cor de Vilafranca del Penedès i va durar molt poc i ara no sé sabe on esta o potser per la muntanya. 
Fa uns pocs mesos ha obert al carrer Àngel Guimerà la Gramola, un restaurant que porta el mateix cuiner que el carrer Sant Magí, però amb una nova visió i una nova lectura del negoci. És pot trobar moltes de les coses que els clients van a buscar a un restaurant: econòmic, però amb productes de qualitat. Per 15 euros pots sopar com un rei sinó fas menú. Hi ha un tacte especial de les cambreres. Et donene la conversa necessària t'aconsellen bé, tenen el punt just de paraula que a vegades costa de trobar. Et pots trobar gent que no calla o altres que fan la seva feina i prou. Aquí han sabut trobar el seu punt mig. 
Hi ha plats freds i torrades, però la gràcia de tot plegat és que és per compartir. Si tot està creat per compartir amb la resta de la gent que t'acomapanyi. Els plats estan molt bé, ni grans ni es queden curts. Si sou quatre persones amb cinc plats per compartir i postres la cosa surt més que bé. 
Hi ha espai entre les taules i pots mantenir converses personal sense que cap parabòlica del costat ho pugui detectar. Hi ha taules més baixes i altres més altres, però molt còmodes. 
En el lavabo hi ha plantes. Aquest és un lloc molt cuidat perquè hi ha establiments que ho tenen només per complir amb la clientela, realment val anar-hi a veure encara que no hi hagi necessitat. Us el recomano. Va ser un gran descobriment gràcies al consell del Balta Hurtado de la Desbandada. Allí al carrer Àngel Guimerà 16 - 18 ho teniu. Fan carta al migdia a un preu econòmic i a la nit ja ho sabeu. Hi heu d'anar perquè us sorprengui. Molta sort i endavant. El Vendrell dona un gran pas en la seva oferta gastronòmica. Està bé que n'hi hagi i com més millor perquè cada dia no aniràs a mateix lloc i com més n'hi hagi tots en sortiran beneficiats.