Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 2 de febrer del 2018

Precampanya electoral de les municipals




Ja hi tornem a ser. Hem passat l’equador de la present legislatura i ja ens situem en la segona part d’aquest període de quatre anys. De mica en mica es comencen a engegar les màquines electorals mirant cap al maig del 2019. Hi ha veus populars que diuen que aquell any coincideix amb eleccions europees i per evitar citar massa vegades als votants a les urnes, s’unificaran les dues convocatòries en una. La cosa seria al juliol d’aquell any, però a hores d’ara que sigui un mes o un altre no té més trascendència.
Recentment s’ha presentat al Vendrell una nova formació política amb moltes cares conegudes de formar part d’altres llistes electorals, però havien estat ubicats en situacions baixes de la llista. Ara  han optat per participar en una mena de franquícia electoral i ocupar els llocs que en altres sigles els hi havia estat negada sistemàticament en favor d’uns escollits per mans divines o humanes que  a vegades poden coincidir.
Les passades eleccions del 21 de desembre va suposar un sotrac per algunes formacions que es van quedar exclosos de la possibilitat de formar grup parlamentari i altres amb una campanya dura i contundent es van alçar amb el triomf. Evidentment uns podien pactar i els altres no tenien cap possibilitat, per tant tot i guanyar es van quedar fora del poder del Parlament. A vegades, el més important no és guanyar sinó tenir bons amics que en un moment donat et puguin donar un cop de mà.
Actualment les enquestes i l’evolució de vot són fenòmens molt difícil de controlar. En un tres i no res et poden canviar les tendències de vot. Possiblement a les localitats més petits acostumen a mantenir les tendències de sempre, però en les grans poblacions, les coses poden anar de baix per dalt en un obrir i tancar d’ulls. Estarem a l’aguait.