Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

diumenge, 1 d’abril del 2018

NOTA DE PREMSA DEL SPPM CAT, SINDICAT MAJORITARI DE LA POLICIA LOCAL DEL VENDRELL ,


 EN RESPOSTA  A LES AFIRMACIONS FETES PER L’ALCALDE MARTÍ CARNICER A LA PAGINA WEB DE L’AJUNTAMENT, EN EL MARC DE LA JUNTA LOCAL DE SEGURETAT, VOLEM FER LES SEGÜENTS ACLARACIONS;
En quan a l’afirmació de que  han baixat els índex delictius en vers el dispositiu antiterrorista de l’estiu passat;  volem recordar que la resposta, dispositiu de la Policia Local del  Vendrell com ja vàrem denunciar  el seu moment , va ser inexistent, cap.
En referencia al resultat de contractar vigilància privada pel control del “top Manta”, volem fer paleses les següents consideracions;
La problemàtica del “Top Manta”, es un tema complex de diversos il·lícits administratius i penals, en els que entren en joc diverses administracions, a on la percepció de la ciutadania també es diversa. Sent   el passeig Marítim, lloc de venda,  el lloc més visual però segurament no el lloc més adient pel seu control. Intentant donar resposta però les administracions locals mitjançant les policies locals per una qüestió estètica visual per la ciutadania, però de difícil resolució des del àmbit municipal per una qüestió d’ imatge, costos.
Llavors, com tothom podrà entendre de 4 a 6 policies locals difícilment podran controlar a 50 o 60 venedors, més  quan una actuació coercitiva pot comportar la resistència dels venedors i riscos pels vianants, a més d’anular el dispositiu. Si s’actua sobre un venedor de 50 en queden 49, (inventari actes de gènere intervingut, denuncies o diligencies penals depenent de l’actuació intervenció en concret).
Llavors si es tracta de perimetrar uns venedors alhora de satisfer els vilatans usuaris del passeig, donant sensació de control i seguretat  per escenificar allò de que, es” fa el que es pot”, el mateix faran un diumenge a la tarda entre 4 a 6 policies locals, que aquests mateixos policies més diversos vigilants de seguretat privada, que esperaran les directrius ordres d’uns policies que mai arribaran, ja que no les tenen per ells mateixos, ja que les que tenen són missió impossible, que 4 a 6 agents impedeixin que 50 venedors facin la seva activitat.
Això si, muntar algun servei concret per sorprendre algun venedor despistat amb decomís del gènere abans d’arribar al passeig, per escenificar, roda de premsa anual amb càtering inclòs entrega de condecoracions a responsables policials amb parlament de polítics no faltarà any darrera any.
A l’igual que ja vàrem dir l’any passat, cap més municipi coster , aquest any tampoc, farà servir  seguretat privada  al passeig marítim pel control del “Top Manta”.
Per desgracia la gestió al front de la Policia Local del Vendrell no es referent de res, començant per l’Alcalde Martí Carnicer, que sembla encaparrat en fer tornar la Policia Local als anys 80 seguit de regidoria i cap de policia, amb perfil d’agraït clientelisme, a l’igual que altres àmbits de l’Ajuntament del Vendrell.
A tall d’exemple, no es cobreixen les vacants i jubilacions de la Policia Local amb funcionaris de carrera, sinó que es cobreixen de manera interina, 11 policies interins més els de contractació d’estiu.  Surten més barats menys reivindicatius i són més agraïts, volem fer palès la seva bona voluntat, alhora de que volem manifestar que això fa que no puguin optar a una plaça de carrera.
Els policies de nou ingrés interins assisteixen als cursos sense estar donats d’alta a la seguretat social.
Una part dels policies de temporada estival de l’any passat, encara no han cobrat part de la liquidació havent fet baixa el setembre del 2017.
Renting de vehicles policials prorrogats, una vegada darrera l’altre,
Tot això, contribueix en una precarització del cos de la Policia Local, tot i intentar donar el millor dels serveis a la ciutadania.