Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 5 de juny del 2008

Una visita al Parlament molt interessant


Els sis membres del programa que fem a ràdio El Vendrell vam anar el passat dimecres dia 4 al Parlament de Catalunya, convidats per la parlamentària d'Unió Meritxell Ruiz. Va ser una visita molt interessant pel monument i pels protagonistes de l'acció: en aquest cas els nostres representants polítics. Quan entrés allí sembla que estiguis en una capsa de nines perquè tot és molt més petit del que sembla per la petita pantalla. Tots allí ocupant els seus seients. És una llàstima que es vegin des del darrera, però la cosa és així i no es pot fer res. Vam assistir a una sessió de control on tots preguntaven fins i tot els partits del govern. Ja està bé. Una mica de tot; crítica i també lluiment. Sortir per la tangent és una de les coses més practicades en política on cadascú treu la lliço que vol i tots contents.

Vull destacar el fet que mentre estàs per les instal·lacions del Parlament et pots trobar amb qualsevol conseller inclús per poc no topo amb el Josep Montilla, però la seva secretària ho va evitar. Jo caminava d'esquena i ell anava de front i aquesta noia va evitar el que hagués estat un petit ensurt pel President. Aquesta és la part més anecdòtica de la visita. La Meritxell ens va fer una àmplia visita i comentada de totes les instal·lacions vam poder veure els seus despatxos, la seva sala de reunions i vam poder parlar una estona amb ella. També ens va regalar un llibre amb la història d'aquest edifici. Per la seva banda, La Consol Prados del PSC ens va convidar als seus despatxos i també vam poder parlar amb ella que ens explicava els principals trets de la seva feina. Una de les coses curioses a part de trobar-se cara a cara amb els principals polítics catalans era el fet que tots ells et saludaven. Em va fer molta gràcia perquè realment segur que molts d'ells a naltres no ens coneixia de res i ens saludava d'una forma diplomàtica com si mantiguessim un tipus de relació. La seva política és davant el dubte saludem i sempre quedem millor que si ara ves a saber qui era aquesta persona. També vam poder escoltar els timbres que sonen abans de cada votació perquè tots els diputats estiguin al seu lloc en el moment del sufragi parlamentari. Em va sobtar. Ho havia escoltat, però tant bon punt sones el timbre els que estaven en altres zones fora del ple hi acodissin d'una forma ràpida em va sobtar. La veritat és que al ple hi havia força gent i no quatre gats com alguns cops passa. Tots molt correctes i formals i molt bé.

Una visita molt enriquidora que em va ensenyar moltes coses. Una bona forma d'apropar la classe política a la gent del carrer i crear més confiança. Vull agrair molt especialment a la diputada de Reus Meritxell Ruiz el tracte i tot el que ha fet perquè poguessim fer realitat aquesta proposta que fa dies que comentaven entre programa i programa de ràdio. També vull donar les gràcies a la Consol Prados del PSC per la bona acollida que ens va dispensar en tot moment. Jo hi penso tornar no sé que faran els altres.

3 comentaris:

Beatriz Durán ha dit...

Crec reconeixer a la imatge a la Sònia Medina y a en Roger Caballero. Fa molt temps que no els veig.

Doncs aquesta setmana amb molt de treball per deixar tot enllestit per a la tornada de la noia que he substituit aquests 4 mesos. I tu què tal?

Teresa ha dit...

Ei, Miquel!

Molt curiosa l'excursió... Jo no hi he estat mai i m'ha semblat molt interessant.

Trobe que el poble (jo inclosa) hauria de conéixer més de prop la realitat de la vida política, perquè també és una bona manera d'estar-ne informat i de poder participar-hi amb un mínim de trellat.

Salutacions des de València.

garmir ha dit...

¡¡¡¡¡Miquel¡¡¡¡
Sóc l´Edmón, curiosamnet el 4 de juny a les 5 de la tarda, jo també estava al Parlament convidat per la Diputada del PSC Montserrat Capdevila, ¡¡¡¡quina casualitat¡¡¡¡ jo també vull i espero tornar, estic molt content doncs gràcies a la Blogesfera he fet moltes amistats de politics de tots els partits.
Una Abraçada.
Edmón.