Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimecres, 11 de juny del 2008

Vaga general pel 15 de juliol

Hi ha un clamor popular que demana que aquest país fem una vaga general el dia 15 de juliol. Aquesta mena de tormenta perfecta que ataca per molts flancs: la pujada de l'euribor, pujada de l'Ipc, desacceleració econòmica, crisis de la construcció, pujada dels carburants. Tot això ben amanit ha provocat una mena de crisis social que sembla que alguns sectors socials volen lluitar amb una vaga. Una mesura que pot ser molt folklòrica, però no crec que solucioni res, perquè tothom està dins al sac. En aquest cas és fruit de la globalització i si fem una vaga no crec que en aquest aspecte se solucioni gaire gran cosa. Podem alliberar els nostres sentiments negatius, cridar i cridar, però ni naltres ni els que ens manen poden fer-hi gaire cosa. Simplement esperar millors temps.

4 comentaris:

Beatriz Durán ha dit...

He marxat dues hores abans i he arribat sense problemes. Encara m'he trobat amb camions i cabines sense remolc. Una altra cosa és com ha anat la prova (era un examen teòric-pràctic), doncs era de l'actividad socio-econòmica del Baix Llobregat. Qui sap.

Per cert, estic d'acord en que una vaga puntual com la del 15 de juliol no sol·luciona res, però no que haguem d'esperar a temps millors mentres els preus generals continuen pujant.

Estela ha dit...

estic d´acord amb la beita, no ens poder quedar de braços plegats mentre tot puja i puja

JG ha dit...

Hola.
Jo crec que la situació actual no és només fruit de la globalització (amb la pujada del preu del carburant), sinó més de la situació de dependència econòmica interna que hem tingut les últimes dècades: el "monocultiu de totxo". Evidentment la represa econòmica és traumàtica, i això no passa a la resta de països europeus perquè no han patit aquesta dependència de la construcció.
Salut!

Beatriz Durán ha dit...

Avui he escoltat a les notícies que Italia i ¿França? (no recordo si era aquest pais) es sumarien a la vaga els propers dies. Llavors ja no és un tema tan puntual a nivel espanyol.

La vertitat és que aquest tema és un mica complicat de solucionar, sí.