Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimecres, 5 de gener del 2011

Les dades de l'atur són irreals

Em fa molta gràcia això que l'atur ha baixat. Entre la gent que ha entrat per 6 mesos en plans d'ocupació i els que fan algun curset, s'han tret un munt de gent que en realitat estan a l'atur i alguns d'aquests cobren per la seva feina, però molts dels que estan estudiant, ni un puto duro. Ens estan prenent el pèl. Ara que volen treure els 424 euros d'ajuda. Això ja és el sumum. Què farà la gent que viu d'això?

8 comentaris:

Anònim ha dit...

El que haguessin d'haver fet des de fa temps, espavilar-se i deixar de mamar de la mamella...

Anònim ha dit...

hi ha gent que no trobarà feina perque no hi ha lloc per ells. Crec que anem cap a un país on 4 viuran mig be i molts malviuran com puguin.
P-A

Teresa ha dit...

Bé, la solució de donar diners a la gent que no en té, pense que no era una bona solució des del principi i crec que tots sabíem que això hauria d'acabar algun dia perquè conforme està l'economia de l'Estat la cosa no podria allargar-se molt.

A hores d'ara, ningú no dóna solucions reals als greus problemes que tenim. No fan més que tractar de tapar forats i com més tracten de tapar-los, més forats hi apareixen.

Els mètodes tradicionals ja no serveixen per fer front al caos que tenim per davant. Cal innovar, i això és una cosa que provoca la por dels poders establerts (i dels que s'hi volen establir), por de no saber o de no poder controlar les coses noves que vindran i que els són desconegudes.

Siga com siga, estic convençuda que la solució a la situació actual passa per un gran pla d'innovació en tots els àmbits, innovació que necessàriament haurà de tenir lloc, més tard o més prompte.

Beatriz Durán ha dit...

Els subsidis de 426€ haurien sigut molt més profitosos si a aquesta gent hagués estat obligada, per rebre el diners, a dues posibilitats:
1) educació bàsica (res de formació ocupacional) ja sigui català, castellà, ALFABETITZACIÓ, o similars. Moltes vegades ens anem a professionalitzar i especialitzar a la gent quan no té allò més esencial per el dia a dia, i molt més pel món laboral.
2)O bé, serveis prestats als municipis similars a un pla d'ocupació, que fa reactivar un CV, sí, però sobre tot, millorar el sentiment de UTILITAT per aquelles persones que es no tenen treball i es pasen el dia d'una negativa en una altra, i finalment es cronifiquen en un bar amb tot allò que comporta...

I ho dic perquè he treballat amb aquest col·lectiu dos anys y mig, que els 426€ de Zapatero no són nous, ni molt menys.

Anònim ha dit...

d'acord amb beita, el pitjor per la gent aturada és la negativitat en la qual s'instalen, al final sembla impossible trobar feina.
P.A.

Teresa ha dit...

Doncs, jo no hi estic d'acord, perquè això estaria molt bé en el cas que la gent que no té treball fóra analfabeta de veres, cosa que en molts casos no és així.

I d'altra banda, qui pensa que els cursos que organitza l'INEM serveixen per a formar, és que no n'ha fet cap.

Per començar, tot el sistema educatiu necessita una gran reforma, per tal de formar la gent en alguna cosa que tinga trellat i futur. Les professions que fins ara triomfaven i tenien eixida laboral, ja no ho fan. Caldria fer una anàlisi molt seriosa de quin tipus de treball és necessari en l'actualitat i, a partir d'ahí, començar a formar la gent (analfabeta o no).

Beatriz Durán ha dit...

Ja s'ha reformat moltes vegades la formació professional, que és en la que es basen les reformes educatives en els nostres temps: especialitzar al personal i evitar que hi hagin titulacions superiors (ja siguin universitàries o no). Del que jo parlo, és que la majoria de gent que no troba feina en la actualitat, és per una educació bàsica precària. I faig èmfasi en els idiomes perquè avui dia, per molt català i castellà que sàpigues, no ets competència per aquella persona que ho sàpiga escriure... ["Dependenta? Saps parlar i escriure correctament? Si no hi ha moltes altres persones que sí". Això és així ARA. I ja no parlem de l'anglès i d'altres idiomes, però això va més enllà de l'educació bàsica. Ah! I analfabets hi ha més gent que pensem... No dic 100% analfabets.

La reforma educativa bàsica, és important, però en anys vista i sense veure resultats inmediats. El que ens insteressa per la situació ACTUAL i donar una resposta i esperança a totes aquelles persones que sí es troben en recerca de feina ACTIVA. Jo no parlo d'aquelles persones que no accepten feines per condicions laborals, és que em queda encara atur, després puc demanar el subsidi... Amb aquests, "MANO DURA, CON UNA DE CAL Y OTRA DE ARENA". Tot i que en el transfons, algunes d'aquestes persones amaguen una gran necessitat d'ajuda.

P-A ha dit...

uy, que animadet està això!
totes dues teniu raó:
- els cursets de l'INEM serveixen perque algunes entitas cobrin subvencions, no per formar gent.

- molta gent aturada no sap català i/o castellà. I no parlem de la gent que no sap enviar un CV via mail... coses bàsiques.

Les regles del joc han canviat
P-A