Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dilluns, 29 d’agost del 2011

Quantre paraules en homenatge al Sr. Manel Bofarull



M’han convidat en aquest dia tan especial a dir quatre paraules sobre una de les persones que ha fet possible que tots estem aquí reunits per veure per segon any consecutiu el Ball Parlat de Sant Bartomeu d’Albinyana. Ell era el nostre estimat i apreciat Manuel Bofarull que va dedicar moltes hores a esbrinar el nostre passat perquè d’aquesta manera pogues tornar a reviure a cada moment del present. El millor homenatge que li podem fer és donar vida, un cop més, a aquest esperit que ens acompanya pels segles dels segles i que s’amaga dins de tots nosaltres sense que ens donem compte.
Ell va treballar perquè això fos possible, perquè coneguesim la nostra història, els nostres herois, els nostres intrèpids anònims, els nostres mestres, capellans, metges, alcaldes, bruixes, lladregots i fins i tot persones que mereixen pujar a l’altar celestial. Parlant del més enllà, segurament que ara mateix ens està mirant des de les golfes de Cal Sogues a l’ombra del campanar, discret, treballador incansable i enamorat d’Albinyana i dels seus veïns. Gràcies a ell, som un dels municipis de la comarca amb més estudis de recerca del seu passat i del seu folklore.
Per tot això, el millor acte d’agraïment a la seva tasca i persona és donar inici a aquest ball barlat que ell tan magistralment va vertir al català per fer-lo més proper i més entendor per tots nosaltres.
A gaudir d’aquesta vetllada memorable i Moltes gràcies a tots vosaltres per ser aquí un any més..

Text llegit per un servidor el dia 24 d'agost abans de la representació del Ball Parlat de Sant Bartomeu d'Albinyana. La foto no correspon a la data.