Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 21 de setembre del 2012

1a reunió amb els representants del Patronat d'Esports del Vendrell

Abans de llegir aquest rollo, ja us dic que hem quedat el dimarts, dia 25 de setembre, a les 20 hores per parlar entre nosaltres i crear una mena de comissió per prendre les accions que  es creguin convenients.

Introducció i descripció
 
Avui és un d'aquests dies plens d'emoció. La cosa ja fa uns dies que rutlla quan varem saber els preus nous dels cursos de natació de 23 a 40 euros. L'altre dia varem descobrir que a partir d'ara tots pagaríem el multipack del Patronat Municipal d'Esports del Vendrell. Per nosaltres de 25 que era la bàsica a 40. Varem demanar la reunió amb el regidor i algunes persones, entre ells jo, varem dir que avui teníem una reunió amb el regidor d'Esports i qui volia venir doncs cap problema. No passa res. Una mena com suport a les moltes persones afectades per la mesura. Avui ja m'han dit que s'havia dit que algú parlava de manifestació. També m'han dit que algun partit del consistori vendrellenc havia fet una roda de premsa per parlar del tema i havia recordat aquesta cita. A mi m'es igual el que diguin sobre tot això. Nosaltres teníem les idees molt clares: Queixar-nos per l'augment d'un 58% de la quota de soci i cursillista que passa de 48 a 76 euros per mes.
(el curs ha passat 23 a 40 euros al mes) Això durant 9 mesos. A part també ens queixàvem que tothom havia de pagar el Multipack quan moltes persones ni el fan servir perquè fan les seves piscines o corren i no els interesa el més mínim. A més cada dia l'oferta és més minsa. Això suposa una pujada per tots els abonats de 11 euros al mes perquè passa de 25 a 36 euros mensuals (un 44%).
Primer de tot hem quedat a la Barretina 4 persones i ens hem dirigit a peu a la pisicna on teníem la reunió. Allí hi havia un centenar de persones de totes les edats entre usuaris, antics i nous treballadors i pares i mares afectats. Tot i que nosaltres teníem la reunió amb el regidor d'esports, poc abans de l'hora també hem vist entrar el Benet i el Carnicer. Ja hem vist que la cosa agafava empenta. Doncs hem pujat dalt i el Benet ens ha exposat el problema de finançament de l'Ajuntament i que entre tots ho hem de pagar i per això han pujat les quotes i etc etc. Ells volen que la gent faci esport i que clar segons no ho poden fer perquè ho han de parlar amb l'empresa concessiònaria. Etc. Al cap de pocs minuts han entrat un grup de gent al despats del costat amb algun crit que altre i donant algun cop els vidres al despatx del costat. Ells alli reunits veiem qeu la cosa s'animava i ens han dit que així no es poden fer reunions. 
Llavors ha vingut 4 polícies i dos s'han posat fora per evitar que entre la gent i naltres anàvem parlant. Ens han dit que això ho havien de parlar que ja havien fet un estudi i era difícil, però que ho havien de tornar a parlar i que la setmana que ve ja ens dirien alguna cosa. El cridori inicial s'ha calmat una mica però a anava pujant i baixant d'intensitat. Nosalters insistin que el fonamental d'aquesta reunió era que es natació com aquagym i pilates entres dins el multipack i que no teniem que pagar 76 euros quan amb aquesta mesura que
demànavem amb 36 hi pot entrar tot quan passa amb altres esports. Els hi hem remarcat perquè hi havia dues mares afectades que un dels principals perjudicats seran els nens perquè ells necessiten un monitor.Ells erre que erre sense baixar del burro i al final hem quedat per un altre dia de la setmana que ve, encara per concretar.
 
Comentaris 

Per alli hem parat orelles i hem escoltat comentaris com: Jo abans era abonat i ara no ho soc perquè només pago el curset dels nens perquè no ho puc pagar". Jo,  ¿per què he de pagar multipack si només vaig en bici i em dutxo? trobo injust que hagi de pagar una cosa que no fem servir".  "Les bicis estan fetes una merda". Al proper ple anirem tots al ple i li ho direm als polítics, què s'han cregut¡¡"." Jo faig natació perquè m'ho recomana el metge i a part vinc altres dies a fer altres coses. "No és un luxe. És una necessitat".Jo visc a l'Oasis i podria anar a Calafell que és més barato, però vinc al Vendrell que és el meu poble i me m'estimo. Per això estic aquí".

Propera cita

Algú ens ha dit que nosaltres no el reprsentàvem perquè ni ens coneixia ni ens havia escollit. Llavors a veure que passa, però hem quedat per aquest dimarts dia 25 de setembre a les 20 hores a la plaça Vella per parlar de tots els problemes i nomenar una comissió que representi a tots els col·lectius: mares, jubilats, abonats, treballadors i monitors,  etc perquè vagi parli amb qui tingui que parlar i prengui les mesures que cregui oportunes.Qudem per parlar entre nosaltres i per donar cara i ulls a la problemàtica que avui he escoltat al davant del Patronat. Vull donar les gràcies en nom dels que ho hem organitzat pel suport rebut i jo crec que algun crit o cop a les parets es podia haver evitat. Però gràcies a tothom per estar allí i per lluitar per una injustícia. Això és una cosa que nosaltres no pensàvem que agafaria tanta volada però hem vist que la gent està cremada per moltes coses i vol respostes raonables

Conclusions

Que cada dia la gent és mou més i està tothom més sensible perquè la situació és la que és i hi ha decissions com aquesta que ens afecta a les tarifes dels abonats  dels nens nadadors i de nosltres que no tenen ni cap ni peus. La gent ja ha decidit anar-ho dient a la resta de companys i com més serem més coses podrem fer. Gràcies per tot. Dies com avui tant jo com els meus companys veuen que no estan sols en aquest món injust i de paraules buides.