Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 29 de juliol del 2014

Una gran festa major del Vendrell que ja toca el dos fins el proper any

La festa major del Vendrell ja és història. La festa major dels administradors, de l'àliga amb corona, de la photocall, del castell al Botafoc ja ha passat. Ara toca un mes d'agost en què haurem d'anar a les platges  veure festes organitzades per al gaudi del turista o a altres localitats de la comarca i rodalies que presentaran les seves. Ja vaig parlar del divendres i dissabte. Ara toca parlar del diumenge i dilluns. Dins els actes de diumenge vaig estar a la cercavila d'adults a la pl. Vella. Un lloc més acollidor que no pas la Nova, però a voltes sembla petita. A vegades semblava que la rua de la cercavila anava una mica lenta i sembla que es va retrassar un xic, però això ja passa quan hi ha implicats tants de grups i persones. Sobre el Track, fer un concert a dos de nou de la nit i amb altres actes paral·lels és una mica arriscat, però clar tampoc es qüestió d'acabar a les 6 del matí. A principi no hi havia gaire gent, però amb el Drogas i com la resta va acabar doncs es va anant omplint però ni de bon tros als nivells del dia anterior que a les 7 del matí estava ple de gom a gom a pl. Sardana inclosa.
Abans hi havia dos Tracks, un per la comarca i un per fora. Ara n'hi ha un amb dos premis, un per fora i un per dins. Una barreja entre tots dos. Jo faria el Track un altre dia fora de la festa major on els grups puguessin tocar més estona i en una sola categoria tots junts i que guanyés el millor i ja està. Evidentment potser no hi hauria tanta gent com si poses un gran grup darrera, però si fas el format del passat diumenge resulta que tampoc no hi ha gaire gent. Doncs fem-ho bé i potenciem el concurs com ha de ser. Si hem de posar un grup de renom darrera per atraure gent, potser que donem el protagonisme als grups com ha de ser. Sobre l'elecció final del jurat la trobo molt correcta. Si es vol fer com ara que passin tres o quatre grups a la final, mitja hora cadascún i ho tenim tot arreglat. Ara no és ni xixa ni limonaa.
Pel que fa al dilluns, el Ball de Malcasats cada dia atrau més gent en les seves prèdiques sobre el Vendrell i rodalies. Fa uns 3 o 4 anys que els trobo més fluixos pel que fa a l'actualitat local i comarcal també. Parlar del rei ja ho fa molta gent i és molt fàcil. El que costa més és parlar de Mossèn Pedrell i del Benet i clar aquests no surten a l'APM i també és mereixen l'atenció del seu poble. Fan servir massa llenguatge guarro. Està bé que l'utilitzin però un 40% de les seves paraules ho són. No cal tant tampoc que massa és fa pesadet i potser és millor més delicat que no pas tanta farda a granel. La Traca no va petar per la pluja. Coses del directe. Per acabar, un gran gran concert dels 7drock que van fer gaudir als allí presents. Jo crec que el dj de després ja sobrava perquè acabar un dia a les 3 de la nit ja es bona hora, no cal estar amb música fins a les 5 per quatre gats que van quedar allí. Com a nota final, esperem que bent aviat el Pep Planas estigui totalment recuperat de les seves cremades. Ànims i endavant.
Propostes pel proper any: primer de tot donar els programes gratuïts abans dels actes de prefestamajor. Els administradors s'haurien de renovar cada dos anys la meitat si és vol realment integrar a la gent sinó ja està bé. Posar en el programa els llocs alternatius en cas de pluja. Buscar un grup de pregoners i voluntaris i que la gent pugui votar d'una forma més oberta i pública que aquesta passada, evitar d'alguna manera que alguns bars reventin preus de les barres que paguen els concerts de festa major, crear una mena de protocol escrit dels Portants de festa major i altres històries , ara sembla que vagi sobre la marxa. Inclús un d'ells podria fer el pregó. Arreglar el fet que quasi  sempre els castells comencen amb retard el dia de Santa Anna, arriscar-se a fer coses noves com posar l'escenari sobre la Rambla, provar a veure com resulta. Pel que he vist enguany els dono un 8,5 amb ganes de veure com el proper any ho superen amb escreix, doncs ja tindran una bona dosis d'experiència a les seves esquenes. Gràcies a tots ens retròvem a les barres de les altres festes.

1 comentari:

Albert Recasens ha dit...

Aquest any l'escenari ja estava dalt de la rambla