Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 10 de març del 2015

El mobil ens identifica



Som moltes les persones que amb alguna experiència vital han descobert que només són un número. Aquesta potser algunes de les conclusions que obtens després d’algun tràmit l’administració pública. El proper pas és quan descobrim que després del número nosaltres som el nostre mòbil. Moltes de les persones que vénen fins a nosaltres des d’altres continent només guarden en les seves pertinences un mòbil vell gairebé sense saldo o amb el mínim per trucar quan arribin a terra ferma.
El mòbil és el nostre futur que ens identifica. Ja no cal que preguntem que podem fer amb el mòbil sinó que és allò que no podem fer. L’altre dia en el programa de la televisió catalana “Caçadors de bolets” apareixia una aplicació que et permetia identificar cada espècie que trobaves pel bosc. Darrere això ja tenim moltes altres virtuts com saber on estem, si plourà, quants quilòmetres em recorregut, comprar productes i serveis i moltes altres coses. Aviat podrem obrir el nostre cotxe i la nostra llar amb una aplicació. Sense oblidar que amb un petit software podem controlar el menjador de casa mentre estem de vacances o millor dit buscant feina per Londres.
Si perds un DNI pots tenir alguna problema per demostrar qui ets, però si perds el mòbil en pots tenir molts més perquè has de refer moltes de les dades de la teva vida.
Aviat els ordinadors ja seran signes del passat i el nostre futur es basa en pantalles tàctils i telèfons mòbils que substituiran les seves tasques.
Ara per ara quan les despeses pugen i els ingressos baixen són persones que entre que li tallin l’aigua o li donin de baixa el rebut de telefonia mòbil opta per la primera possibilitat. Perquè l’aigua la pot aconseguir en una font pública, però la seva comunicació amb el seu entorn i la seva identitat per la resta de la societat és torna totalment ocult.  Entre tots ens hem creat el mòbil com a fidel company. Ara tots depenem d’ell per realitzar la nostra vida diària. Som els seus esclaus.