Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimecres, 18 de març del 2015

Salvador Cardús a la Lira




Ahir unes 150 persones i jo varem anar a la Lira a veure un acte de l'ANC. En aquest cas parlava el Salvador Cardús sobre el procés sobiranista. Una xerrada que va durar fins quasi les 10 de la nit  entre una cosa i una altra. Sort que el moderador va tallar sinó encara estaríem allà amb preguntes més o menys interessants. En aquest tipus d'actes s'hauria de parlar com a molt una hora i després donar pas al debat que molts cops és on està la xixa de tot plegat. El ponent va estar molt bé, molt acurat, molt realista dins la filosofia de l'ANC. Jo no veig al Mas i al Junqueras proclama la república catalana ni molt menys. Poden seguir jugant a la Puta i la Ramoneta un bon temps més entre una cosa i l'altra. Sempre es va d'una fita a una altra i anar fent. Aquí seguirem igual, no crec ni que ens donin la gestió integra de l'Aeroport del Prat. 
Aquest moviment sobiranista sembla que ha perdut força o potser com deia el Salvador estar esperant després de les eleccions. Ja es veurà com acaba, però això de la independència ho veig una mica molt molt lluny. Evidentment hi ha d'haver una negociació, però perquè els altres accedeixin han de passar dècades encara. 
El que em sobta és la gent que hi ha. Es podien veure gent de CDC, ERC i altres partits i també força antics socialistes que s'han pujat al carro del sobiranisme mentre els patrons menen cap al federalisme. L'edat del públic està per sobre dels 50 llargs i la mitjana d'edat ronda per aquí. De gent jove, no n'hi havia gaire. No sé el motiu. Podria ser el futbol o que estàven en examens. Són interessants aquestes conferència perquè pots veure de primera mà com va la cosa. A veure com acabarà tot plegat, de moment anem endavant, propera estació 27 de setembre. Després ja veurem.