Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 24 de juny del 2016

Pensar en el futur sense oblidar el passat



En les nostres comarques tenim personatges de fama universals que destaquen en algun aspecte de la seva vida des de la humanitat i la música del Pau Casals fins el polifacètic Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú passant per l’assagista vilafranquí Pere Grases. Tots ells i molts més al llarg de la història s’han convertit en autèntics ambaixadors del Penedès arreu. Aquest és el nostre passat que no podem oblidar i que hem de potenciar per no perdre els nostres fonaments.
La nostra aposta també ha de ser per dotar a les presents i a les noves generacions d’eines i mecanismes per poder arribar a fites més altes en aquest món tan competitiu on convivim. Tenim esportistes, músics, artistes que destaquen sobre la resta pel seu concepte artístic, per la seva originalitat i la seva tècnica. Hem de crear les beques i ajudes necessàries perquè aquestes persones puguin desenvolupar i donar sortida al seu talent. No és un tema de dotar beques de 200 euros a tothom sinó de crear diferents tipus d’ajudes que puguin servir als joves de trampolí per arribar més amunt.

Avui en dia omplir escoles de música, d’art, esport  i centre d’aprenentatge per llegir i escriure és una cosa que tenim al nostre abast, però al cap d’un temps la immensa de majoria de cracks ja no tindran possibilitats de donar un pas més enllà dins la nostra comarca. Hauran de saltar a altres àmbits més amplis on potser no es podran acabar d’integrar per manca de recursos econòmics. És aquí on la nostra societat s’ha d’implicar per tenir nous ambaixadors. Està bé difondre tot l’estol de personalitats il·lustres de casa nostra que han fet història, però massa cops oblidem el nostre demà. Estic demanant que les noves promeses també tinguin la seva oportunitat i no només ens dediquem a remenar el  nostre bagul del passat més cèlebre.