Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimecres, 19 de desembre del 2018

COMUNICAT DEL SPL CME, A TOTS EL MEMBRES DE LA POLICIA LOCAL DEL VENDRELL




Al llarg de les dues últimes legislatures com tots sabeu ens em trobat amb una resposta per part d’aquesta administració local, de negació dels drets dels treballadors, incloent del pacte en vigor, fent la mes restrictiva de les interpretacions de la norma, de manera maliciosa i continuada per com sabeu,  precaritzar i abaratir el cost de la Policia Local.
Des dels delegats d’aquest sindicat, més enllà del resultat, hem donat sempre la cara, intentant reconduir aquesta situació des de la negociació, i també com tots sabeu amb totes les eines al nostre abast, notes de premsa, assistència al plenari intervenint en precs i preguntes, síndic de greuges, concentracions amb llegit de manifest i xiulet en ma a la plaça Vella etc.
Com sabeu, no sempre que hem convocat  aquest col·lectiu l’assistència ha estat tot lo nombrosa que podríem desitjar. Tenir por o pensaments negatius, no aporta, a més mai s´ha animat, més ven al contrari a qui no sigui funcionari de carrera a assistir-hi, tot i que l’assistència a aquests actes reivindicatius si estan convocats en forma i notificats son del tot legals.
Tant mateix, com sabeu els afectats, sempre hem defensat , a tot el col·lectiu inclòs i especialment  els més vulnerables, policies interins i comissions de servei, donat que són,” el sac dels cops” denunciant la seva situació de no passar de trams i cobrament de vacances per tots i cadascun dels mitjans a dalt anomenats. Ha tall d’això els interins de borsa del 2017 els van pagar o compensar les vacances a posteriori, per després reclamar a petició nostre les vacances no satisfetes dels agents que varen prestar servei en període estival els últims anys. Els companys de l’Arboç en comissió de servei finida estan a l’espera de judici pel tema dels seus trams mitjançant el nostre servei jurídic.
Fem aquest comunicat, perquè en aquest moment, conflueixen dos qüestions en un moment crític, finalització de la legislatura política, amb la marxa del alcalde Martí Carnicer, que  ha encarregat l’elaboració d’una RLT, (Valoració de llocs de treball), que pensem que pel que em vist serà lesiva pels interessos de tot el nostre col·lectiu, pel que seria primordial convindré accions concretes, a més del que podem fer els delegats de rebuig si cal d’aquesta RLT que en el seu moment tindrà que passar pel ple. I per altre banda  la arribada de la nova secció sindical del CSIF, que tot i ser enriquidor sumar, si es va en el mateix sentit de la millora del col·lectiu, els anunciats de la cartellera més que fer  projecte , sembla orientat a fer critica dels  altres sindicats, sense veure de  més enllà de l’acte de promoció inicial cap moviment per sumar.
Tant mateix, només es publicita el president, desgranant-se al darrera diversos policies, que tenen poc en comú, alguns no han mostrat mai cap perfil reivindicatiu, un nouvingut suposat autor intel·lectual, més altres comandaments Inter mitjos,  no seria difícil entendre el  pretès nou  rol sindical d’alguns,  si no es per expectatives de promoció piramidal o horitzontal. Una part d’aquest entorn, no ha assistit mai a cap manifestació o acte públic reivindicatiu, altres una bona part són els que van dinamitar l’última iniciativa de no fer hores extraordinàries, son personatges populistes de llengua fina i mirada baixa.
Demanaríem, als afiliats i nova secció sindical del CSIF, que sàpiguen tenir iniciativa i valentia per saber liderar el seu legítim i enriquidor  projecte sindical apartant aquests elements, per poder convindré un projecte comú d’entesa i acció sindical per la millora de tots.
A tall de comentari, recordar que la primera acció referent al tema Hores Extraordinàries  va donar com a resultat el quadrant de 8h i 15 mnts, guanyant 8 dies de festa.
La segona, l’anomenada per alguns com poc encertada,” es allò que n’hi ha que només volen estar quan es guanya”, i aquest es un aspecte difús, ja que aquestes accions també serveixen per desgranar el gra de la palla per saber amb que i qui pots comptar.
Referent als decrets d’alcaldia, per cobrir la manca de personal en hores extraordinàries, les veus critiques deien que els promotors teníem que anar a la via Contenciós administrativa, Bueno a dir que entre instància prèvia al Ajuntament més contenciós estaríem parlant de 12 a 18 mesos fins a tenir  una sentència, pel que aquesta critica no té cap raonament.
Amb aquest escrit no es pretén començar cap campanya electoral abans de més d’un any per la promoció de noves eleccions, sinó que no seria bo que en un moment crític com aquest, que segurament caldrà fer accions per la defensa dels nostres drets, si hi ha una formació que pels seus integrants no es suma a convenir accions consensuades concretes, tothom que busqui una excusa còmoda per no fer res ho tindrà fàcil.
Pel que animem a tothom que exigeixi als delegats valentia i projecte per convenir accions comunes. Això es responsabilitat nostre dels delegats electes però també de les seccions sindicals amb representació o no, que poden actuar com a persona jurídica, pel que hem de crear les condicions per sumar, això també ho han de promoure des dels comandaments fins l’últim policia interí, companys som tots i tots defensem el nostre lloc i condicions de treball.


Apa bones Festes Nadalenques a Tothom,