Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 28 de desembre del 2018

Resum de les notícies d'avui


A partir del dia 1 de gener la seu oficial de l'Ajuntament del Vendrell estarà ubicada a l'edifici de l'Eina. Aquest és l'evolució natural d'un procés que fa mesos que dura i que de mica en mica ha fet que aquest edifici del camí reial tingui cada dia més més específic en els simbols del Vendrell.

En aquesta data l'actual alcalde de la vila passarà el seu testimoni al seu jove deixeble Kenneth que exercirà com a màxim autoritat local fins a les properes eleccions municipals on es presentarà revalidar el seu càrrec.

S'ha decidit per unanimitat dels polítics i representants de les entitats que en la propera festa major la banda Santa Anna desfili en al cercavila que aplega a la resta d'associacions de la vila i d'aquesta manera es superarà un greuge que ha viscut aquesta entitat en els darrers anys.

La comarca enguany organitzarà una rua conjunta pels carnavals de Calafell, el Vendrell i Cunit. Hi haurà una comissió gestora sorgida del Consell Comarcal que s'encarregarà de coordinar aquests tres esdeveniments tan important a la nostra comarca. S'unificaran les inscripcions i els premis es repartiran segons unes pautes consensuades pels tres municipis.

Un grup inversor nipó ha decidit comprar l'únic hotel del nucli del Vendrell i obrir-lo tot l'any ubicat a la riera de la Bisbal. Aquest grup vol aprofitar la situació de la vila per rellançar el turisme nipó a casa nostra.

Els representants dels municipis del Baix Penedès aniran a Madrid per demanar una estació de l'AVE al Vendrell. Els municipis encara no s'han posat d'acord sobre la seva ubicació final. 

El Club d'Esports Vendrell i la Unió Esportiva Tancat estan preparant un conveni unificar-se i oblidar la rivalitat sempre sana que ha existit en els darrers anys.

Les candidates d'ERC i PdCat han decidit participar en la llista única en les properes municipals davant de l'amenaça de la dreta a casa nostra. Ha estat una negociació complicada, però al final s'ha arribat a un acord.

Sant Salvador i Coma-ruga estarà unida per un pas soterrani que creurà l'actual riera de la Bisbal. Les queixes de l'actual pont sense accés ha portat al Ministeri a emprendre una actuació determinant.

Les cadenes Zara i Viena han anunciat que properament obriran franquícies al Centre de la vila mogudes per la pressió popular i per el considerable nombre de peticions que han tingut en els darrers anys. 

El pàrquing de la Rambla del Vendrell es construirà a la carretera del Dr. Robert per aprofitar les obres de les noves canonades d'aigua que es pensen conduir per al proper. Serà una obra lenta, però al final els vilatans tindran la zona que molts somien fa anys. 

Els barris marítims del Vendrell seran reconeguts com a entitat descentralitzada que serà un primer pas cap a la seva total independència.

Gràcies a les millors del govern Sánchez al Vendrell tindrem tren cada mitja hora en direcció Barcelona en els dos sentits. Aquest és el fruit de moltes mocions que s'han presentat al respecte.

Calafell i Cunit estan apropant posicions per passar a dependre del Garraf. Els seus responsables polítics sempre han vist amb bons ulls potenciar la relació amb Barcelona perquè a Tarragona el seu pes cada dia és més mins.

La televisió del Vendrell i la de Calafell uniran esforços per tenir una única plataforma televisiva comarcal. Encara no s'ha decidit qui serà el seu nou director. La resta de la comarca es mostra poc receptiu a la iniciativa. 

Els partits tradicionals estan preparant un document perquè en la propera legislatura els càrrecs polítics només cobrin dietes de desplaçament a banda del salarí mínim interprofessional que els de decicació plena cobrarien integrament. Es considera que aquest càrrec ha de ser de servei al poble i no d'altre cosa com s'està convertit en alguns llocs. 

El Consell Comarcal tornarà a recuperar el servei metereològic que fa uns anys que s'ha perdut. Aquest és un servei que reclamen molts ciutadans.