Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 31 de juliol del 2020

Els misteris d’algunes festes majors




Enguany amb això del Covid 19 ens ha trastocat moltes costums que teníem més que arrelats en les nostres tradicions i costums. Una de les coses que teníem més que consolidat és que quan arribava la festa major d’un municipi es feia una gran promoció dels actes perquè la gent hi participessin d’alguna manera ja siguin gratuïts o de pagament, però sempre es convocava a tothom a anar-hi i fer caliu en les diferents propostes. Enguany la cosa ha canviat i podem trobar tres tipus diferents d’actituds davant les festes del poble. En primer terme estan les tradicionals adaptades. Aquelles que es porten a terme amb una programació adaptada on tothom qui ho desitgi pot anar a buscar les invitacions o les entrades allà on marqui l’organització per aquells actes públics sense discriminació d’on estiguis empadronat. Una petita part de la programació es fa presencial i l’altra es pot fer a traves de plataformes virtuals com Youtube.    
Després tenim la festa major anul·lada de la qual no es fa cap acte oficial a excepció d’aquell que puguin organitzar alguna entitat local per donar el seu toc personal a la celebració.
Després ens trobat amb un formant innovador que són les altres festes majors amb pocs actes però que no s’ha fet gens de difusió de la seva programació a través de les xarxes ni els mitjans de comunicació. Una festa major només pels veïns de la localitat que són els que principalment poden gaudir majoritàriament de les propostes de la festa major del seu poble. Algun acte d’aquestes festes majors transcendeix perquè alguns dels protagonistes de l’esdeveniment misteriós ho ha publicat en el seu perfil però ningun estament oficial ha fet cap tipus de difusió més enllà del terme municipal.  Hi ha una manera molt senzilla  d’evitar que vingui gent de fora amb el sistema pràctic de repartir invitacions per als actes només als empadronats de la localitat. Cada municipi que trií el seu perfil per a la seva festa major.