Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 27 de juliol del 2007

Una xatonada mediàtica per a la vegueria

D’ençà que el Polònia ocupa un espai encomiable en la petita pantalla dins un horari de màxim audiència sembla que la política sigui una mica més accessible per a tots nosaltres. Membres de la reialesa, polítics d’aquí i d’allà, presentadors carismàtics, mestres dels fogons, i en general: ferms candidats a protagonitzar els grans titulars mediàtics han abandonat per una horeta els seus llocs privilegiats per estar més propers a tots nosaltres. Ara fins i tot sembla que tinguis l’oportunitat d’escollir una d’aquestes estrelles de la televisió i puguis compartir taula en un dels bars de tapes del vendrellenc carrer de les Flors.
D’aquí poc, quan anem agafant ritme i velocitat amb aquesta nova televisió local que hem de compartir amb altres poblacions de la Vegueria Penedesenca ens hem d’anar plantejant seriosament fer un programa similar a nivell de penedesenc. És la millor manera de promocionar la nostra classe política que cada dia te menys capacitat de convocatòria i més indicis que balla al seu ritme allunyada de la resta de la societat.
El dia que aquest invent mediàtic penedesenc funcioni plenament hi ha diferents alternatives: La primera és imagineu-vos mitja hora o tres quarts de notícies de cada municipi, més de sis o set, exposant els seus actes públics i millores socials. Una cosa infumable encara que sigui amb filtre. Si optem per fer una olla barrejada amb totes les notícies de les localitats que hi participen. Tobarem una mena de Fura però servida en pantalla plana i amb TDT. La veritat, és que personalment, si han posat la primera pedra d’un Centre Cívic a Sant Sadurní no m’interessa gaire. Llavors l’alternativa més viable i més suportable és fer una petita TV3 però a nivell comarcal. Intentant lligar notícies de les diferents localitats en benefici d’una presumpte interès global d’àmbit penedesenc que pugui atraure com més espectadors millor. Si seguim alguna d’aquestes dues propostes de programació no tindrem la sort de poder veure com fins ara unes notícies 100% de casa nostra. Haurem de compartir Pastorets, Fires i Festes Majors i altres actes socials amb les nostres localitats veïnes.
Quan funcioni aquesta nova plataforma televisiva serà el moment de crear la nostra Polònia particular. És una manera de potenciar la curiositat política de molts oients. Les activitats polítiques de l’alcalde de Vilafranca, en principi tenen per a mi un interès residual, però si aquesta persona és capaç de generar una expectació suplementària per alguna altra qualitat intrínseca o circumstancial doncs endavant. Aquest bon senyor em començarà a tocar el punt de la curiositat. A partir del moment que tinguem assimilat un personatge amb les seves virtuts i defectes, potser quan surti una notícia de la capital de l’Alt Penedès tindrem més interès per escoltar els seus continguts perquè ens semblarà més proper. Però si t’ho serveixen fred i amb pala, m’apunto a fer zapping.
Crec que molts dels personatges que apareixen caricaturitzats en aquest programa produït pel Terrat ho tindrien molt magre per mantenir els nivells de popularitat si els traguessin de cop i volta de la petita pantalla. Ha fet més el Polònia des de la seva emissió per potenciar la política i els seus professionals a tota la societat que tots els informatius, revistes i diaris seriosos junts.
Avui en dia si una persona vol triomfar a la política catalana ha de sortir indefectiblement en aquest programa. És el pas necessari per seguir endavant la seva carrera política. Si té la sort de tenir un bon imitador i la seva figura sovinteja te el vent a favor per arribar a ser president del Govern Català encara que li falti carisma i tracte amb el respectable.
En aquesta vegueria segurament trobaríem persones que siguin capaces de substituir d’una una hora a la setmana els protagonistes de la realitat de casa nostra. Fins i tot es podria obrir un concurs per buscar imitadors de les nostres personatges més populars.
Aquest és un bon consell perquè a les properes eleccions hi hagi una mica més de participació electoral i perquè tot aquest món de la política sigui una mica més amè i arribi a més gent. Aprofito l’avinentesa i aposto per titular-lo la Xatonada. Un plat que ens uneix a tots plegats.
Publicat el 17 de juliol de 2007 al Diari del Baix Penedès

1 comentari:

Anònim ha dit...

Company: Què millor que compartir la cultura dels pobles veïns en un mateix mitjà de comunicació?

Compratir és el que fa falta en aquesta societat, i no mirar-se el melic per si els Pastorets del Vendrell són els més bons del país (i els més repetits...) o si la Festa Major de Vilafranca és la més típica de Catalunya (o al menys s'ho creuen...). Tots podem aprendre de tots, ara bé, això no és el que passa ara, quan la televisió del Vendrell només programa en base al Vendrell, en paraules teves "100% de casa nostra", i viu d'esquenes a la realitat social de la resta de pobles de la comarca que lidera.