Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 31 de juliol del 2007

Per un orgue nou al Vendrell

Primer de tot vull felicitar a totes les persones que van fer possible la represtanció de l'Oratoti de l'Angel de Tobies, el passat cap de setmana amb motiu dels 700 anys de la parròquia, però d'aquest concert va sortir un corrent d'opinió que va entrant en la sensibilitat vendrellenca i comarcal. L'orgue del Vendrell està força deteriorat i hi ha un sector important de la societat vendrellenca que aposta per la seva restauració. Suposo que els Amics de l'Orgue ja hi treballen i segurament els Amics de la història també deuen fer alguna cosa.
Estem perdent un dels simbols del nostre municipì més emblemàtic per moltes coses, per la seva vàlua, per la seva vinculació amb Pau Casals i altres moltes històries que tothom coneix. Esperem que sorgeixi una iniciativa per tirar la seva restauració endavant. Segurament és molt costosa, però si la societat vendrellenca s'ho proposa tard o d'hora se'n surt endavant. Concerts, recaptes, venda de productes i altres iniciatives poden permetre que el Vendrell l'orgue en ple funcionament. Esperem que aquesta corrent s'estengui i apaparegui aquesta iniciativa que ho faci realitat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola, Miquel, com molt bé has dit, l'orgue necessita una reparació molt urgent. De la conversa mantinguda amb una bona amiga meva, la Rat, i el Xavier Mercadé, vam saber que l'orgue, segurament, ja no podrà fer més concerts. Està tan deteriorat que amb prou feines va poder tocar a l'oratori.

Del què costa la seva reparació, em sembla que s'han demanat pressupostos i puja, aproximadament, uns 80 mil·lions de les antigues pessetes. Déu ni do, no?

L'ajuda costa fer que arribi. S'estan buscant solucions però quan es parla de tants diners, és molt difícil. Potser alguna fundació privada o algun banc es podria fer càrrec encara que sigui d'una part però, es necessiten padrins. Jo em pregunto, quin millor padrí que l'ajuntament del Vendrell? Em sembla que seria una bona idea que l'ajuntament s'involucres en la conservació d'un patrimoni històric i cultural tant important, no et sembla?

Yolanda