Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 11 de juny del 2013

Emprenedors del nou model vigent





Si ets jove i tens ganes de complir amb la promesa bíblica de  treballar, t’has de convertir obligatòriament en un emprenedor. Estudiar quatre cursos bàsics d’allò que realment t’interessi amb uns noms ben recargolats perquè ningú entengui en què has dedicat aquestes hores de formació de la teva vida, però tranquil ningú gosarà preguntar-t’ho directament. Ningú vol posar a prova els seus coneixements en preguntes d’aquest tipus que són massa arriscades per quedar malament davant el públic fidel.  El proper pas és consisteix en emmarcar els diplomes amb noms ben originals en el passadís de casa. No has de malgastar un sol segon. Mentre els teus companys perden hores a la universitat o a les biblioteques buscant la vida i miracles de persones que ja fa anys que crien malves, has de tenir ben present que la teva tasca consisteix en fer vida social amb gent amb vitalitat. Moure’t amb elegància per alguns ambients selectes i anar fent relacions socials. No oblidis una bonica targeta de visita amb el teu mail, adreça de blog i de facebook, twiter,  entre moltes altres dades. Allí comença tot. Tot el que has de saber ja està inventat i ho pots trobar al Google. Sinó en algun curset d’aquests que pots comprar en còmodes terminis a la llibreria de sota casa també et permetrà arribar ben lluny. Sempre que puguis treu el cap en alguna fotografia en algun mitja de comunicació perquè la gent et vegi que et comparteixes espais amb gent aparentment  important.
Has de tenir molta dialèctica, però no cal dir cap veritat ni cap mentida. Simplement fer servir moltes paraules que encara que ningú sap el que dius però que tinguin sonoritat i estiguin entre les que més sonen darrerament en els mitjans de comunicació. No t’has de mullar mai i sempre donar suport a totes les causes perdudes, solidaritat per sobre de tot. Després no tens ni temps ni ganes de donar un got d’aigua als gats de les golfes de casa teva, doncs no és gens important, mentre la veïna no et denuncií públicament per maltractament animal.
Utilitzar roba bona de marca, amb corbata sempre i sabates ben enllustrades. No descuidem aquest detall perquè la imatge ha de ser sempre impol·luta. Si mai has de sortir de casa encara que sigui per signar un certificat de correus al peu de l’entrada, tu sempre ben tocat i posat no sigui que algú et pugui veure i trenquin aquest halo que gira al teu voltant.
No oblidem que sempre has de col·leccionar el màxim nombre  de càrrecs millor que la mínima excusa és bona per fer-ne ostentació. Encara que faci un parell d’anys que no t’acostis per l’entitat ni tinguis cap borrall de com va anar la darrera reunió general. És igual, tu sempre endavant perquè aquí et jugues una bona part del teu futur.
Has de menjar en llocs selectes, no sigui que et vegin en un bar de la cantonada lluitant amb un entrepà de calamars amb maionesa de pot. Abans has de saber tocar el dos amb discreció al·legant que a les 4 te junta general d’alguna entitat benèfica que sempre queda bé. Et menges un ou ferrat a casa amb dues llesquetes de pa amb tranquil·litat mentrestant intentes esbrinar com és que Sandro Rey triomfa a la televisió.
No t’has de deixar veure mai ni de compres rutinàries ni similars. La compra del dia a dia que te la portin a casa i fas que t’ho descarreguin. Això, deixar-se veure per alguna botiga d’alt nivell.
El futur del jove que esmerça moltes hores per estudiar, fer esport i altres històries d’enriquiment personal i de currículum tradicional ens demostra que no funciona com ho hauria de ser
La política i altres viaranys similars són el lloc idoni per fer-se un lloc a la vida. Si la fortuna no et somriu pots acabar fent de comercial per a qualsevol empresa. El renom que hauràs aconseguit segurament amb la manera d’entendre la vida i el nombre de contactes que tindràs et permetrà triomfar. Altres potser només tindran un títol i altres estudis no reglats i potser una mica d’experiència, però tu tindràs molt de món recorregut. Saber la xarxa de metro de Barcelona et pot resultar molt més útil que no pas conèixer la llista dels Reis Gots o el teorema de Pitagoras.
Un maletí luxós de pell i un mòbil de darrera generació amb un carregador de bateria per al cotxe perquè et pugui aguantar durant tota la jornada laboral que no només saps quan comença, però alguna cosa s’haurà de fer. Ara falta conèixer com ho podem fer realitat, tot això. D’on traurem el finançament? Doncs la resposta no la tinc, però tampoc la tinc per aquelles persones que han invertit els seus estalvis en formació i ara viuen angoixats sense sortida. La societat està afavorint aquests personatges que sense una bona base hi posen il·lusió i energia i una mica de “morro” abans que els clàssics de tota la vida que només assorteixen currículums en models convencionals.. Ens haurem d’actualitzar?Article per publicar a partir del dia 9 de juny del 2013