Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 14 d’abril del 2016

Comença una nova etapa de florero empresarial

Durant 4 anys he estat totalment fora del comitè d'empresa. En els altres 8 i 12 anys anterior havia format part. Jo havia comentat públicament que no hi tornaria, però estem vivint una apatia representativa important i la gent molt de parlar però ningú vol anar a a aquests llocs perquè reps per totes bandes perquè estàs al mig en un lloc on té el mateix valor que un florero encara que això sempre t'ho intenten dissimular. Jo crec que tots els treballadors d'una empresa haurien d'estar almenys 4 anys com a representats dels seus treballadors en els primers llocs, després està el per omplir, però aquí dins veus com funciona tot plegat una mica i com estan muntades les coses.
Ser d'un comitè és com ser un coordinador pobre no cobres cap plus super guay a l'any i també estàs al mig entre els polítics i els treballadors.
En aquest paper de florero et trobes amb gent que defensa interessos de tot tipus, des de els típics amb carnet de partit que no es mullen mai quan toca fer-ho fins els classistes i familiars que defensen el bo per uns quants pocs, potser els de sempre o un nou clan no sé sap mai. Però hi ha històries i comentaris molt interessants en aquest món. Als polítics el que menys els interessa es arreglar mai el tema laboral, ells que ja tenen prou feines per entrendre's amb els del partit i amb els que els hi donen suport sempre van treien xorrades perquè es discuteixin amb coses trivials però mai arribaran al quid de la qüestió i si ho fan com ja s'ha comprovat és perquè tot sigui igual amb diferents noms perquè vesteix més i fins i tot sembla sostenible i modern del segle XXI. A veure com aniran aquests quatre anys ja us aniré explicant. Encara que vagis als tribunals entre pitos i flautes pots passar 6 o 7 anys i tot queda igual. És tot massa lent, Si demanes movilitzacions, la gent passa olímpicament ja només mouen el cul pel minut de silenci quatre gats amb carnet. A veure com es respira aquests 4 anys. La cosa és senzilla, només falta que hi hagi voluntat de fer alguna cosa, esperem que si. Siguem optimistes i endavant