Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 22 de juliol del 2016

Desconnexió mar i muntanya


El Vendrell és un d’aquells pobles turístics de la Costa Daurada. Tot i no estar al nucli dur d’aquest tema format per Salou, Reus,Vila-seca i adjacents està integrat en una marca que és Costa Daurada on un dels principals pilars és el parc temàtic Port Aventura i el futur Parc Ferrari.
La nostra tasca és fer venir turistes d’arreu perquè coneguin les nostres qualitats i de pas donin vida al comerç i hostaleria del municipi. Un dels pilars del nostre turisme és el Riuet de Coma-ruga, on la seva “Barbie” equipada amb nevera, gandula, pantalons curts és la gran protagonista desconeguda de la zona. Una pubilla amb poca xavalla a la butxaca que ha vingut en tren o en cotxe sense pagar autopista. Traurà el màxim partit a les nostres platges intentant gastar el menys possible.
Un turisme que no té gaire a veure amb el que presumptament pot anar a visitar alguns dels museus i propostes relacionades amb la cultura del centre del Vendrell.
Un dels punts febles del municipi és que el Vendrell i les platges estan totalment desconnectats. La gent dels barris marítims en els millors dels casos saben que pertanyent al municipi del Vendrell i poca cosa més, però desconeixen tot allò que s’hi porta a terme en al cap i casal del municipi. Si la comarca es troba desunida entre les diferents localitats, el Vendrell també segueix el mateix patró que la resta del Baix Penedès. Fins ara no s’ha sabut posar fil a l’agulla encara que si s’ha intentat, però el resultat és pobre si posem sobre la taula totes les mediàtiques potencialitats que podríem tenir segons els nostres polítics i derivats
Està bé que el Vendrell vagi a fires nacionals i internacionals formant part de la Diputació de Tarragona, costa Daurada i el que faci falta. També s’hauria de pensar en totes les segones residències que tenim a casa nostra i fer promoció a aquests senyors que durant uns dies, setmanes i mesos estan a casa nostra. Ells formen part d’un gran potencial que tenim molt desaprofitat. Possiblement més d’un ja ho busca ràpidament per internet o a les xarxes socials, però els hi hauria de resultar molt més senzill arribar a aquesta informació. Evidentment que es deixen en càmpings i hotels de la nostra costa, però aquests clients estan tranquils a casa seva o a la d’un veí i no tenen cap motiu perquè passar per cap empresa hostalera.
Deixar més informació a les botigues dels barris marítims, en especial en aquelles de proximitat com fleques, petits supermercats, etc.
Crear una pestanya útil d’informació amb totes les coses que una persona que està a casa nostra hi pot trobar: des de horaris de trens, autobusos, fins les activitats que es realitzen a tot el terme del Vendrell, passant pels serveis bàsics que pot trobar a casa nostra. Una informació que ara es pot trobar, però s’ha de treballar en un parell o tres de webs. La persona amb una sola adreça electrònica hauria de tenir tota aquest informació clau per passar una temporada entre nosaltres.

Hem de saber vendre esdeveniments com la Festa Major del Vendrell perquè la gent de fora tinguin una molt bona excusa per conèixer en primera persona tots els actes que s’hi porten a terme. Hi ha activitats que són més localistes, però altres com la cercavila de foc i els concerts són propostes que poden a atraure a persones d’altres indrets. S’han de donar a conèixer també a totes aquestes persones que tenen la seva segona residència entre nosaltres. També és turisme i forma part de l’oferta global del municipi del Vendrell. El nostra present i futur passa per treballar aquest amplia mina de persones de diferents edats, perfil i economies que ja tenen un vincle clar amb alguna part del municipi del Vendrell. S’ha d’aconseguir vendre un producte global i deixar de banda la gran mentida que el turisme que ens visita només busca sol i platja.