Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

diumenge, 11 de setembre del 2016

Una Diada descentralitzada que bat rècords de participació


Aquest és el cinquè any de manifestació global per l'11 S a Catalunya. Enguany hem descobert una nova fórmula. S'ha repartit el Principat amb cinc zones i a cada zona la seva capital, totes han coincidit menys Girona que ho tenia al costat Salt i Berga que se situava com a capital del Nord de Catalunya. 
Un any hem seguit tot el procés amb les samarretes, el bus la inscripció i anar fent. Cada cop les samarretes porten més coses i són una mica més cares. Enguany 15 euros i incorporaven un rotulador.
La veritat és que participar en aquest actes ja forma part del calendari anual. Jo no sóc dels que crec en els estats, però crec que si un poble demana per una clara majoria un referèndum per una cosa com la independència se li ha de donar. Negar aquest dret és ser totalment antidemocràtic. Per això aquest és un dret que hem de reclamar fins que un dia fem un referèndum amb unes urnes vàlides. 
Enguany ha estat molt encertat això de fer les manifestacions a les cinc ciutatats catalanes, tret de Barcelona cap havia viscut mai una jornada com aquesta. Està molt bé que es reparteixi la gent pel territori, ja en tenim prou de centralismes estèrils.
Avui m'ha agradat i s'ha fet bastant curt perquè entre una cosa i l'altra passa la cosa bastant ràpida. És un dels punts on pots trobar qualsevol persona del poble o comarca. Hi ha molt bon ambient, bon rollo i no es fa molt pesat, potser pel sol que cau en algunes zones la cosa costa més de suportar. En aquesta multitud que alguns cifraven de 110.000 a Tarragona hi ha de tot, però tots tenen un punt en comú la independència o almenys el referèndum. Fa goig participar en aquest acte. A veure el proper any per on anirem. Diuen que el proper any ja no en farem més i serem independents. No m'ho crec pas, però segur que alguna nova mani global catalana tornar a ser notícia.