Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

diumenge, 29 de novembre del 2020

262 dies i una brillant selecció de música i músics vendrellencs a l'Auditori Pau Casals


 

Tot un luxe el que es va viure ahir a l'Auditori Pau Casals de Sant Salvador, 11 grans músics del Vendrell dirigits per Albert Recasens que no eren tots els que són van posar durant més d'una hora i mitja la banda sonora del Vendrell on tampoc hi cabia tot. Varem poder escoltar un ampli repertori des del segle passat com el Benvingut Socias fins algunes inèdites com les de Anna Urpi i Eva Cabanes, entre altres.

Una gran feina de tots plegats que ha tingut que lluitar amb les restriccions de la Covid fins que al final s'ha pogut realitzar amb molts seients reservats per guardar les distàncies entre el públic. Aquesta és una d'aquestes propostes que et fa sentir orgullosament vendrellenc encara que aquí hi ha moltes coses per pulir en aquest municipi, tenim la gran sort de tenir un tresor cultural. Moments que et fan posar la pell de gallina amb les noves peces de Joan Anton Romagosa i Anna Urpi amb diferents estils i conceptes. Molts varem descobrir grans veus com la d'Eva Cabanes que ja ha participat en diferents actuacions versionant l'Aretha Franklin aquest estiu al llarg de les nostres contrades.  

Aquesta era una proposta seriosa i treballada amb un tàndem bateries brutal format per Jimmy Pinyol i Joan Anton Romagosa. Molts han redescobert el Ramon Balasch que tot i ser el Pumba del Rei Leon al seu darrera hi ha molta feina com a vocalista a grans orquestres com la Glamour Band. Molts ja tenim la sort de conèixer l'art del Javi Martínez, però aquest cop va quedar més que demostrat la gran dimensió d'aquest artista discret, però que és una màquina quan deixa anar els seus dits sobre la guitarra.  Un monstre com el David Ibarz que te'l pots trobar a tot arreu demostrant que és una bèstia parda del baix. 

Ahir va ser tot un luxe i coses com aquesta és la que el Vendrell necessita per donar a conèixer la seva vàlua arreu. No hi van faltar els de sempre com Pau Casals i els Laxnbusto, però també es va donar una oportunitat als més desconeguts com els Mano a Mano o els Baeturia que van ser un grup de referència a Catalunya en el seu moment més àlgid. 

Brutal que en un mateix concert puguis escoltar una de les bandes mítiques del Vendrell com els Porland's amb una versió molt acurada del Cant dels Ocells que Pau Casals va donar a conèixer arreu  juntament amb peces com Rosa Coronada d'Anna Urpi que va sorgir màgicament amb la pàndèmia que encara estem vivint. Una gran vetllada, en una gran nit i esperem que aquesta proposta segueixi quan tot sigui una mica més normal i la poguem exportar fora del Vendrell perquè ahir només, en teoria, hi podien anar la gent de la vila. Aquest són els  nostres valors, ahir i avui Pau Casals i Eva Cabanes i Víctor Verge i com no Pemi Rovirosa que mereix tot un capitol dela història de la música d'aquest país. Passat present i futur. Una gran vetllada. Molt encertada per les versions que s'hi van interpretar i moltes felicitats a totes els qui ho han fet possible. Està penjat al web de la televisió del Vendrell. No us ho deixeu perdre.  La foto lés del Duo Alma que van gaudir del festival des de les primeres posicions de la sala. Ells representen un altre estil de música que també ha tingut grans intèrprets a casa nostra des de sempre. Algun dia podria ser el seu torn.