Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 24 de novembre del 2020

El Govern municipal en un twitt


L’actual equip de govern de l’Ajuntament del Vendrell que durant anys, legislatures i pactes de govern variats per a tots els gustos ha defensat en la seva programació informativa de la ràdio local un programa emblemàtic com el Per què? Una proposta que primer va començar a la ràdio i després es va compartir amb la televisió local, ha passat per diferents versions de format al llarg de la seva dilatada història. En algunes legislatures el marc de l’entrevista podria ser a qualsevol lloc de la geografia local vinculat amb les àrees que gestionava el regidor de torn. En la passada legislatura tots els polítics varen passar per una cadira ubicada en un dels racons d’un dels estudis de la ràdio local. En temps gloriosos els oients  podien fer preguntes als regidors del consistori en algun format que podria permetre una interacció amb els ciutadans de la vila. Ja fa anys que va perdre aquest punt de gràcia de participació ciutadana per convertir-se en un espai de propaganda i promoció de cada regidoria en un temps de durada al voltant dels 20 minuts.

Aquest programa sempre havia estat fidel al calendari setmanal programat i molt poques vegades s’havia caigut de la graella setmanal. En alguna legislatura s’havien fet algun canvi en la seqüència de participació   per donar pas a algun regidor que aquella setmana estava d’actualitat per alguna tema en concret. Un dels punts claus que no s’ha tocat tot i les peticions que s’han anat fent al llarg de les diferents legislatures és que sempre s’ha vetat sistemàticament als partits de l’oposició, Per altra banda un altre dels trets diferencials que l’entrevista sempre el fa un mateix professional del mitjà. Abans era el seu recordat director, Pep Huguet, tristament traspassat fa mesos i actualment el seu cap tècnic Victor Merencio.

En aquesta legislatura que porta un any i mig al poder hem vist coses fantàstiques en aquest programa amb pedigrí. Per una banda, que durant unes setmanes s’ha aturat l’emissió d’aquest programa sense solta ni volta i després s’ha tornat a reempendre trencant el ritme habitual d’aquest proposta.

El més interessant de tot això és que en aquestes  setmanes sense el Per què ? tothom a pogut conèixer a través de les xarxes oficials una versió microones d’aquest programa que es diu “El Govern en un minut”. Una edició minimalista d’aquest portaveu mediàtic de les regidories. Aquesta és una versió casolana on el polític de torn, sempre amb cartera al govern, deixa anar el seu rollo durant un 1 minut. Un breu relat de les glòries i encerts de la seva regidoria.

Aquest és un format nou que potser ha vingut a substituir aquest clàssic de la ràdio i televisió local.

En aquestes propostes a les portes del 5 G que han de  representar un gran canvi per la televisió local de format clàssic ja podríem apostar per altres formats més moderns i adaptats a les noves tendències de la comunicació actual on el màxim que llegeix la gent són els titulars i deixa la resta de continguts per a moments especials. Aquesta aplicació ens ofereix uns temptadors 280 caràcters per resumir la tasca d’una regidoria. Evidentment que s’ha d’anar al gra i a resumir el que es vol dir en poques paraules, però potser algú es pensa que la gent escolta més de 8 hores seguides de ple en horaris nocturns .

Tot això a banda de les informació que es va generant en els diferents mitjans de comunicació i la xarxa que van seguint els fets que succeeixen al segon. Ara les informacions es poden rebre per moltes i variades fonts. Cadascú ja triarà el gra de la palla. La gràcia és arribar a moltes persones i millor si estan empadronats. Sempre és millor un minut de publicitat en un prime time que no pas a una hora intempestiva com a  les 2 de la matinada. Esperem que ben aviat puguem veure aquesta nova secció innovadora a través de twitts que arribarà a molts més votants que les propostes que tenim actualment que és a la fi el que interessa per seguir tenint majoria al plenari i assegurar les majories.