divendres, 25 d’octubre del 2024

El Diari, la veu d’una comarca

 

 



 

El Diari del Baix Penedès va representar durant 22 anys la veu d’una comarca que estava en ple creixement. En aquest llarg període jo vaig estar 19 anys omplint seccions de cultura, actualitat, i sobretot d’opinió, la qual cosa he anat fent fins l’actualitat en altres mitjans digitals i en paper.

El Diari durant la seva existència es va convertir en un club social on  anaven passant un bon grapat de les persones de la comarca per deixar la seva empremta. Sigui en l’àmbit esportiu, a portar un anunci o la previsió del temps de la propera setmana o comentar al Tothosap alguna curiositat per insinuar  en una de les seccions amb més lectors. Les oficines eren plenes de vida durant tota la setmana. Allí, a part de preparar l’edició de cada divendres es parlava de tot des de diferents punts de vista sempre intentant escoltar totes les opcions. Però el Diari tenia la seva personalitat pròpia que recollia cada setmana en l’editorial on es mullava del tema que tocava. No era només un cúmul de notícies. En aquells moments no existia una de les grans perversions de la premsa actual que és el copiar i enganxar. Simplement les noves  tecnologies no estaven tan evolucionades.

El Diari feia comarca. Una esport més necessari que mai on ara cada localitat sempre que juga la seva lliga i en algunes coincideixen fins i tot diferents partits dels seus territoris que viuen al marge de la resta de nuclis del terme municipal.  Una universitat on aprenies moltes coses sense anar a classe i on la guia de telèfons del Llorenç era més valuosa que la pedra Rosetta.  Gràcies a tots per fer-ho possible. Al desembre del 2012 va desaparèixer. El passat dia 18 de setembre vàrem fer el funeral. DEP. Ara ens queda la versió virtual íntegra.