Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

diumenge, 20 de gener del 2008

Xató o vinagreta de Vilafranca del Penedès?

He proba el xató de Vilafranca. Consisteix en una vinagreta amb força alls, pebre, galeta maria i sal. És com una salsa clareta molt potent que es pot posar a tot arreu des de la carn, l'amanida i el peix. Però jo crec que això no s'hauria de dir xató perquè si algú va a probar-ho a un restaurant de l'Alt Penedès i prova xató amb peix no té res a veure amb el xató de Vilanova, Sitges i El Vendrell. Com a vinagreta pot tenir el seu sentit tot i que és una mica fort, però com a xató i pensant amb la resta, jo crec que s'ho haurien d'anar pensant que és realment el xató i a partir d'aquí ho promocionem, però primer les idees clares. Per favor.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Em pensava que el xató era semblant al romesco. Ara ja m'he perdut.

Daniel García Peris ha dit...

Hola Miquel,

Gràcies per afegir-te al llistat de blocs de la Penedesfera. T'agrairia que per a difondre i augmentar aquesta llista de la Penedesfera facis un link del teu bloc cap a aquest llistat.

Així mateix et convido a participar del grup Penedesfera a Facebook i a compartir notícies del Penedès al lloc de promoció de notícies El Nord del Penedès per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs.

Salutacions i felicitats pel bloc!

Daniel García Peris ha dit...

Per cert, per a romesco el que feien al ja desaparegut Cal Tof de Calafell Platja...

Anònim ha dit...

I QUE ET PENSES QUE SERA EL XATO D'ALNINYANA?.
NO CAL, NO, NO CAL DESQUALIFICAR, BE QUE ES VAREN ESGOTAR LES RACIONS.
I SI NO T'AGRADA NO CAL QUE EL PROVIS.