Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

diumenge, 8 de novembre del 2009

Què és ser català?

A França a sortit la reflexió sobre que és ser francès? aquí també la podríem utilitzar per saber que és ser català? viure, parlar, treballar. Hi ha molts apunts en aquest aspecte que ens poden ajudar una mica millor a definir la nostra identitat. Jo crec que català és la persona que viu a Catalunya. Una societat cultural que integra un ampli ventall de possibilitats. Hi ha altres que suposo que les seves limitacions són més estrictes.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ser català vol dir participar de la cultura catalana i parlar català.
Jo puc viure als USA i no per això deixo de ser català i ser americà.

Albert Recasens ha dit...

Si només és viure a Catalunya vol dir que l'Ibrahimovic és català?

Anònim ha dit...

Jo crec que no per viure a Catalunya, ja ets un català.Ser català és un sentiment. Hi ha molts nou-vinguts que mai podran ser catalans, com no s'ho van considerar la majoria de la immigració castellana. Ara les següents generacions segurament sí.
Montse.

Josep Manel Laliga ha dit...

Qui se sent català ho és i qui no, no. És questió de sentiment, més enllà del que digui en un document d'identitat.
Només cal mirar les maneres de fer de cadascú per saber si s'identifica amb les arrels, tradicions i cultura de la zona on viu per saber el que pensa del mateix.

elbosquefantasma ha dit...

el debate de Francia no tendrá nada que ver con cualquier cosa que hagamos aquí. Más allá de todo, pienso que en Francia primero es asumir los valores republicanos. Como parte esencial del comportarse algo común independientemente de como seas o te expreses.
El debate, más abajo de los Pirineos será lo de siempre, otra excusa para arrinconar al que creemos contrario. Pulirlo en unas elecciones, y seguir como siempre,, que las cosas se arreglan solas.........
¿Ser Catalá? El ímpetu, la constancia, el trabajo, el ahorro, la mesura y a veces la rauxa. Eso lo mejor,, igual hay cosas malas,, pero que sean otros los que las digan... jejejejejejejejeje.