Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 27 de novembre del 2012

Més que un Do del Jané Ventura a Calafell

Aquest dilluns em varen convidar a la presentació del Gran Reserva Vintage de Jane Ventura a la sala Vip's de Calafell. En prinicipi no hi volia anar perquè a aquesta hora jo tinc classe de música. He descobert en aquest art una hora de felicitat adaptada al dia a dia pujant al cel però sense sortir del pentagrama, evidentment. Després de parlar amb diferents persones que m'han animat a anar-hi al final he decidit fer campana de música. Doncs al punt de la cita he arribat a tres quarts de vuit. La gent s'esperava a l'entrada perquè encara faltaven retocar els darrers detalls. Al cap de poc hem donat el nom a l'entrada, hem fet la foto i a dins. Hem agafat seient al costat de l'escenari. Hem anat localitzant la gent i el picoteo i anar fent seguint parlant amb un o amb l'altre, fent cua i anar fent caliu en aquest dilluns tonto de novembre amb ressaca postelectoral.
El Gerard Jané seria un gran polític perquè ell fa el que li agrada i li agrada el que fa. Ho fa amb bon gust i al seu voltant té gent molt competent que el porta pel bon camí i ell es deixa portar. Sabia que era un acte que estaria a la seva alçada com sempre. No és una persona de números ni dades. És una persona de sentiments i de sensacions. Ha fet la presentació del nou cava  Gran Reserva Vintage 2008, una mica nerviós, però amb gràcia i naturalitat, una cosa que a vegades falla als que es posen davant d'un grup er dir alguna cosa. Volen ser tan bons que es deixen portar pel que diran i perdent aquesta gràcia natural que és la que fa connectar a la gent i li dona l'essència de tot plegat. Un nou producte d’aquesta marca baixpenedesenca fruit dels seus més de 20 anys d’experiència. La base d’aquest nou producte és de 60% de xarel·lo, un 26 % de Macabeu i un 14% de Parellada procedents en gran part de vinyes velles ubicades a la zona de la muntanya del Baix Penedès. Un 5% del vi està fermentat i criat en botes de roure francés. En aquest gran reserva hi predominen els aromes de fruites i flores blanques i herbes aromàtiques amb tocs minerals i un fons cítric i cremós. De bouquet és un cava equilibrat, fresc, ampli, llarg i amb un carbònic molt suau i persistent. 
La gràcia era l'ambient que allí hi havia. Ell saludant a tort i a dret amb el seus amics i colegues i parents. Tot un mestre de cerimònia que ha congregat moltes empresaris de la restauració, fleques i vins i cava de la comarca i de fora. Hi havia caliu. Hi havia ambient. Hi havia pijos, però també hi havia pagesos que no s'amagaven. Es parlava de futbol i de política però també del preu de les olives. Gent normal que s'havien aplegat per gaudir d'aquest nou cava. 
Ha estat una vetllada molt especial. He gaudit de valent. Gràcies a tots amb qui he parlat i a tots els que han fet que avui això fos possible. Ho sento per les meves companyes de música. Suposo que ho entendreu. Avui tocava el Do del Gerard. Com a colofó final de la cita els Un nombre bonito i els Plou com mai, dos grups de la comarca que porten una llarga trajectòria i també tenen el seu do personal. Gràcies Gerard que confiar en la teva comarca i per muntar un dilluns tonto d'hivern una festa amb el caliu sa que hi allí hi havia. Hi ha coses que no es poden descriure. Només si sembres emocions aconseguiras sensacions.