Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 6 de novembre del 2012

Una porra per un cafè



Una de les cerimònies més consolidades de la nostra societat és fer el cafè. Aquest ritual no té l’element més important en aquest producte que vàrem importar de l’altra costat de l’Atlàntic sinó ens serveix com a excusa per a moltes altres utilitats no declarades. Aquest esport ha servit i serveix per mantenir i conservar relacions, per conèixer gent, per fer negocis, per somiar o per fer un tempteig de les teves amistats i moltes altres finalitats que tothom coneix i més d’un cop ha posat en funcionament.
El col·lectiu les 4 Fonts del Vendrell ha endegat una porra en el seu web sobre els resultats de les properes eleccions autonòmiques a nivell català. El premi per al guanyador no consisteix en cap suma de diners, ni en una de setmana fantàstica amb tot pagat sinó simplement en fer el cafè amb els seus 4 membres. Les persones que hi prendran part ja saben que no obtindran cap premi crematístic sinó simplement rebran un exquisit premi  en  temps i amb molt bona companyia amb l’excusa d’un cafè.
Estem en una societat on quasi tot es pot comprar o es pot perdre per diners, però les xarxes socials i alguns programes que triomfen a la televisió ens indiquen clarament que el que realment necessita molta gent és comprensió i cinc minuts per sentir-se escoltat. Aquest és el premi que ofereixen aquests quatre joves vendrellencs nascuts l’any 1986 i que es mostren inquiets per generar un debat sobre la nostra realitat, en especial la del municipi que els ha vist néixer per poder-la millorar.  A mi el cafè no m’agrada prendre sol perquè crec que és un producte que s’ha inventat per compartir . El mateix passa amb les pizzes. En especial en aquests establiments on  et fan la gran oferta del 2 per 1 perquè n’has de comprar un parell si vols menjar només una pizza i no tens ningú amb qui repartir-la.  És molt trist menjar una pizza sòl a casa. Sort que varen inventar el congelador i el microones per poder suplir aquesta mancança social. Ja ho sabeu si voleu gaudir d’una estona especial participeu en aquesta porra  www.les4fonts.cat  i molta sort.  En aquest cas, el cafè també ens és útil com a excusa. Article publicat el 6 de novembre a l'Eix Diari