Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 28 de març del 2017

The Gachises, tot un fenomen alternatiu que heu de compartir


Ara que vivim immersos en la música regaton, hip hop, electrònica hi ha grups de música que es dediquen a reviure la música dels anys 80 i 90 a casa nostra. Ells són els responsables que aquells estils no morin en el temps i estiguin encara ben vius amb nosaltres d'una forma ben alegre i fresca i com no? contundent. Tornen els Nous Fresones rebeldes, Aereolineas Federales, Sinistro Total, Ramones de mans de 4 joves de Vilanova i la Geltrú que per desconnectar es posen les seves samarres a ratlles i texans i comencen a reviure aquest pop punk que tant va donar de si a casa nostra. Elles han tret dos cd's i estan treballant en nous projectes per aquest any. Els agradaria tenir més concerts que ara per ara per coses de la vida tenen més cites a Madrid que no pas a les nostres comarques i això és molt trist. Si aneu als seus concerts no trobareu ni uns Manel, ni uns Amics de les Arts ni un Petit de Ca l'Eril, ni aquests grups tan en boga trobareu una reedició d'aquests grups del rock espanyol dels 70 i 80 abans esmentat.
Elles quatre donen vida i cos al grup, però també han de comptar a l'ànima del grup, el Roger que tot i no tocar cap instrument és el coco que composa la majoria de cançons i controla la situació.
Ahir vaig tenir la sort d'entrevistar-los a la ràdio. Va ser tot un plaer reviure aquest rock fresc en aquest món actual de música de formúla musical on sempre posen el mateix i al final t'acabes avorrint i posant un mp3 de música de finals del segle passat. És un grup alternatiu. Difícilment el trobareu mai ni als 40, ni a Rock Fm, ni a Catalunya Ràdio, perquè no volen perdre la seva identitat i volen seguir fent allò que els omple i els agrada.
Us convido a què els escolteu a través d'algun programa com l'spoty. Val la pena i en directe han de ser una canya. Gràcies a la Sònia Siurana i al Sebastian Siles els vaig conèixer. Avui m'agradaria compartir aquesta formació amb vosaltres. A veure si us atreviu com vaig fer jo en el seu moment.