divendres, 2 de juny de 2017

Les capitals d’alguna cosaM’ha fet molta gràcia aquesta moció presentada en alguns ajuntaments perquè la futura vegueria del Penedès tingui 4 capitals que corresponen a les corresponents capitals de comarca actuals. Encara han de passar molt de temps perquè aquesta vegueria pugui ser funcional. Abans hem de presentar mocions per debatre que fem amb les diputacions i els consells comarcals. Perquè posar una nova administració és una exercici molt arriscat que encara embolicaria més la burocràcia actual que ja és força complicada.
Abans les capitals de comarca tenien molt de sentit. No hi havia ni cotxes, ni motocicletes, ni similars llavors arribar a la teva capital era una cosa força definitiva. Només en casos molt especials hauries d’anar a un Barcelona o Tarragona.
Aquest invent tenia el seu sentit, però avui en dia amb les noves tecnologies i tal com estan les xarxes de comunicació públiques a casa nostra és molt més ràpid anar a Barcelona o Tarragona que no pas anar del Vendrell a Igualada en transport públic.
Aquest moció sobre la capitalitat compartida encara forma part de la ciència ficció, però si mai aquesta idea és fa realitat ja veig els 4 ajuntaments repartint-se el pastís del poder.
Encara que estem dins aquest Penedès les realitats de la diferents comarques són bastant dispars. Comparar l’Anoia amb el Garraf és com posar Tarragona al costat de Lleida. Afegint a tot això que una part molt important dels habitants de la costa tenen més relació amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona que no pas amb les seves ciutats on només hi van a dormir i poca cosa més.

És molt bonic aquest tipus de mocions quan sé sap que perquè la cosa sigui real han de passar moltes coses que tenen un percentatge molt baix perquè succeeixin en el marc actual.  Encara hi ha molts punts per aclarir abans que arribem a la realització de les vegueries.