Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 15 de juny del 2017

Pseudo participació ciutadana



A finals del segle passat ha havíem escoltat aquest terme, però en aquest nou la cosa sembla que va en serio. Hi ha molts ajuntaments que organitzen processos de participació ciutadana quan menys t’ho esperes. En el cas del Botafoc del Vendrell, primer el tirem endavant i després ja veurem si ens cau la subvenció europea Edusi per fer-ho realitat, però en cas que no arribi ja ho tenim aquí per més endavant.
La majoria de gent de la comarca no participa en aquest tipus d’actes de promoció política, llavors s’ha de recórrer a omplir l’auditori amb funcionaris, polítics, amics de partits i altres similars. El resultat de tot plegat és una mena d’endogàmia que mostra els resultats que ja estaven previstos en un principi i que òbviament han triomfat sobre la resta que han estat residuals de poca consideració.
Aquest és el tomb per viaranys i camins que abans es resolia amb l’”ordeno i mando” que era fidelment acatat per tots els allí presents. Els qui no hi estaven d’acord ja no havien estat convidats a la festa com mana el protocol polític pràctic.
Tot i aquest procés actual ens resulta molt més car que la via digital (mot derivat del dit índex que és el que apunta el camí a escollir en tot moment entre les propostes presentades). Ara necessitem una empresa que ens ho vesteixi i ens faci tot el procés que requereix unes quantes fotografies, quadres amb estadístiques, conclusions, disseny engrescador i distribució eficaç. Aquesta empresa ha de muntar un món fantàstic que sigui la base de la presentació oficial de tot plegat. Ha de continuar treballant el tema fins el moment final en què es coneguin les conclusions meravelloses dels quatre gats participants en tot aquest procés.
A finals de l’any passat un procés d’aquestes característiques amb urnes i tot es va portar a terme a Coma-ruga amb una participació ridícula tot i que podia votar durant el cap de setmana.
La feina dels polítics en comptes d’aprovar mocions i resolucions de coses futils que tant els fa a ells i menys al municipi. Aquestes corresponen a empreses o a altres administracions on ells no hi pinten res es fer una bona distribució del pressupost municipal. Si al Vendrell mai es fa un acte participatiu d’aquests i ha d’enfrontar-se una obra a Sant Salvador amb una a la pl.Vella del Vendrell, no cal que us digui quina guanyarà per què hi ha molta més gent vinculada amb la pl. Vella que no pas amb una part dels mal nomenats Barris Marítims. Seria del tot injust que per aquest pes demogràfic i de participació sempre es doni preferència a qui gent afecta perquè potser és menys necessària que l’altra.