Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

diumenge, 12 de juny del 2011

La meva versió del Track

Ahir quan vaig sentir el veredicte del jurat del Track que donava com a guanyador al Pau Saura em vaig indignar perquè ja fa dies que pensava que ell guanyaria i ja li havia comentat a algú i m'havia dit que no era possible. Evidentment no m'agrada. Reconec que és original i el puc anar a veure perquè el trobo curiós i passes una bona estona. De tot això a que guanyi un concurs de track ja és una altra història. Ser original no vol dir ser bo. Jo vaig veure allì molt més nivell musical a altres grups que al Pau, no és que el Pau sigui dolent ni molt menys, però no pots comprar un grup amb un músic orquestra. És evident que hi havia ambient perquè el Pau és de Calafell i és més fàcil que la gent de Calafell vingui a donar-li suport que no pas que vingui la gent de Lleida o Tarragona. Qüestió de quilòmetres simplement.
La meva intenció no era ofendre a ningú, però jo si hagués participat aquest concurs veient el nivell que hi havia a l'hora d'escoltar el veredicte, simplement no hagués estat gens d'acord amb aquest. Això és el que vull dir. La gent que està al darrere s'ho ha currat molt i hi ha molta feina, alguna és veu i altra no. No té res a veure una cosa amb l'altre. Posar tots els estils al mateix sac no és el més correcte, cadascú és bo en el que fa. No pots comparar un Cesc Freixes amb uns Manel i uns Laxen perquè són estils diferents.

El més important no és que s'apuntin 100 o 200 grups la gràcia és que la gent que s'apunti és que tinguin punts en comú per poder jutjar amb certa objectivitat. No pots posar en el mateix sac a un pianista que a una orquestra perquè són coses diferents. Ni és el mateix una bici que una cotxe. Doncs de cara a les properes edicions el Track s'hauria d'especialitzar i encara que no tingui tants grups almenys que tinguin més punts en comú. Una dada curiosa és que dels 4 anys només ha guanyat un grup de fora el Track General, quan hi ha un Track dedicat a la comarca. Això és un fet objectiu. És normal. També he de dir que el grup que va guanyar divendres, Kill me later, ho van fer molt molt bé i la veritat que trobo molt encertat el seu triomf com ja vaig felciitar en persona a un dels seus membres.
Una altra cosa. Si una persona opina diferent a la resta no passa res. HI ha més gent que pensa més o menys com jo i em dona suport. La gràcia és que la gent digui el que pensa. Potser m'he passat dient la paraula merda, ho reconec però va ser un comentari calent. Demano disculpes per aquesta parula, però per la resta em ratifico en el que he dit i potser seguiré dient.

10 comentaris:

P-A ha dit...

si dir merda és una paraula en calent, apaga y vamonos. No és per tant, les coses son com son, tampoc t'has de disculpar

Anònim ha dit...

No passa res. Cadascú que opini com vulgui i com vulgui. Tu tranquil, jo et recolzo. Un petonet !!

Anònim ha dit...

cadascú que pensi el que vulgui. Xapó a l'organització i crec que precisament aquest anyn el track ha cedit menys a pressió. I es nota amb els dos dies. Pau Saura va fer el millor concert amb diferencia i serà un artista que el Track es podrà penjar la medalla que el va descobrir, el jurat i el públic no es indiferent a lo que trasmet un artista i crec que un dissabte amb gent esperant a boikot la gent ries, ballés i es tornés complice d'un artista com el Pau es de mèrit i no era un públic localista. Ja el divendres es va premiar la tècnica i es va obviar coses com el carisma, l'actitud la connexió amb el públic, dos dies seguits haguessi sigut molt trist i més veient que si Sol Lagarto eren jurat malament anem i si tenen menys gent veientlos que els grups del concurs. El dissabte amb més gent i amb un grup amb força i carisma es van valorar coses per les que d'aquí espero que en poc temps el Track es pugui penjar una medalla que fins ara encara no ha pogut fer amb els seus guanyadors. L'important però no es el que opinem sino que tots ajudem a que es segueixin fent moltes coses

Anònim ha dit...

Penso igual que tu Miquel. Però ja saps, queda malament criticar al Pau Saura.....

Albert Recasens ha dit...

@anònim 1:
perquè si un membre de Sol lagarto és del jurat malament anem?
I si, Kill me later són correctes tècnicament però et puc assegurar que si el divendres només s'hagués tingut en compte el públic també haguessin guanyat.

respectmark ha dit...

Bon dia! Miquel m'encanta el teu blog que m'actualitza sobretot en temes musicals de la comarca ara que la distancia no hem permet estar a primera línea. I algo hem deia que seria interesant la versió teva del Track. Que tothom digui el que vulgui que per això es bò opinar i es poden utilitzar els adjectius que també es vulgui. Jo no comparteixo lo del Pau i hem va alegrar que guanyés i el divendres jo vaig ser partícep i crec que tots ens ho vam passar molt bé encara que cadascú optés per opcions diferents.
Bueno el que dic és que prous problemes té El Vendrell com per anar a filar prim per un concurs que el que té que aconseguir es congregar més gent i fer-ho al centre del poble que això si que seria maco que ara el poble té que estar més unit que mai i transformar qualsevol acte en una celebració.
No crec que Sol Lagarto fos tot el jurat però si que es veritat que va ser una aposta molt fluixa i més que res va provocar algo que crec que es molt vendrellenc a l'hora dels concerts (i que jo faig igual) que es indiferencia i queda clar pel que llegeixo que això el Pau no ho provoca.
L'únic que hem plantejo jo és fins quan aguantarà l'organització si tothom crítica el concurs, per tant només hem queda dir allò de molts d'ànims i paciencia.

Anònim ha dit...

Tinc dues opinions contradictories i oposades:
1- El track té els seus dies comptats, no pot ser que en un concurs a nivell de Catalunya només hi hagi guanyat un grup de fora de la comarca... Hostia si que són bons els d'aquí!!!! això és mirar-se el melic... què falla?
En aquesta ocasió potser que un membre del jurat era company del Pau durant molt anys en una banda? que membres de l'organització també són amics intims d'ells... no sé... això s'ha de millorar....

2- Però està clar que en Pau va saber ficar-se el públic a la butxaca, jo allí vaig veure un munt de gent seguint al pau i les seves cançons sobre el Felip Puig.......a la gent potser no li agrada reconèixer que li agrada aquest estil de música perquè està catalogada com a friki, però és i serà sempre i és un gran músic.

Anònim ha dit...

El millor que pot fer l'Ajuntament es deixar d'organitzar aquest concurs, va començar amb bona empenta i bon criteri, i ara s'ha convertit en alguna cosa que no se sap, però segur que no és un concurs de "refèrencia" a nivell de Catalunya, segurament hi han altres formules per potenciar la musica a la comarca, i potser no tant cares, sap algú el que ha costat el track?? a banda del pressupost oficial, la quantitat de persones i hores pagades amb diners publics?? per no parlar del lloc on es va fer aquesta vegada, al costat de la residència d'avis es el millor lloc per fer un festival de rock? hem cauria la cara de vergonya, de veure la cara dels pobres avis sense poder dormir.....

Miquel has estat valent, ja que en aquest poble, segons quines opinions i si vas contra corrent, no son benvingudes, però opino com tu....

apa bona tarda

respectmark ha dit...

Anar contra corrent està mal vist a Vendrell? el que passa es que ens agrada molt criticar i jo el primer. Però crec que la intenció del Track es bona i precisament apareix perquè es deixés de triar a dit qui actúa més i qui actúa menys. Però igualment no hi ha fórmules perfectes. Un jurat sempre es podrà criticar, els grups que portin sempre es podra criticar, la selecció dels grups finalistes, el lloc a on es faci també, però altres opcions per donar a conèixer els grups tampoc mai han funcionat, almenys aquest opció dóna que parlar que ja és molt.
I ademés precisament mola que el Track no sigui un concurs de rock que ho fa més difícil d'evaluar però és més representatiu, que vivim encara al S.XX a on concert jove = concert de rock. Jove=rockero. Rockero= Loquillo + Ramoncín. Ramoncín=Track.
A seguir fent coses pel Vendrell. L'any que ve com a grup convidat proposo "La Resposta el musical" que han fet una feina admirable

Anònim ha dit...

El Track ha anat augmentant en participación durant els anys que fa que existeix, fins arribar als 185 grups aquest 2011, el seu record i molt lluny dels 130 de l'any passat. Així doncs no és cert que vagi a la baixa i que no se'l tingui en compte, cada cop més grups de Catalunya hi participen.