Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 9 de juny del 2020

Les terrasses del bar



Després de treure a passejar el gos més vegades del que era normal. Després de convertir-se durant uns dies en un esportista consolidat i fins i tot alguns s’han tret el carnet de la federació del que faci falta per poder creuar límits municipals. Al final en realitat tothom esperava en silenci anar a la terrassa d’un bar a prendre alguna cosa amb amics i parents. Hem trobat el nostre objectiu final després de llargues fases senceres i per decimals. La nostra fita definitiva eren les terrasses. Molts encara no ho sabien. Nosaltres som fills d’una cultura mediterrània i una de les herències que compartim als dos costats de la riba és aquesta passió per les trobades amb bona ombra, companyia i alguna cosa que prendre que es pot adaptar als gustos del consumidor.
La nostra cita a les 8 de la tarda per aplaudir als sanitaris i personal de neteja ja fa dies que ha quedat en desús i ara tornem a la nostra zona de confort al costat d’una taula.
Alguns ajuntaments com Calafell han decidit que ajornen les festes patronals al final de l’estiu coincidint amb la festa major de Segur de Calafell en el darrer cap de setmana de setembre. Altres com el Vendrell estan treballant al dia a veure com va evolucionant tot plegat per adaptar-se a la normativa del moment. Donant un cop d’ull a l’evolució de tot plegat encara hi ha molts dubtes i incerteses a l’aire que només es podran aclarir en el dia a dia i segons el comportament de la gent i altres factors.
No només de terrasses viu l’home. Aquí al Vendrell després de dubtes i incerteses al final s’han obert les platges el passat dilluns dia 25 de maig per anar a fer un bany i prendre una mica el sol. Calafell ho ha deixat per més endavant mantenint la data que ja varen anunciar en el seu moment fa una setmana quan al Vendrell encara no havia mogut fitxa sobre el tema, però en un parell o tres de setmanes tenim tot el litoral baixpenedesenc obert al bany.  Alguns municipis amb socorristes a les platges i altres encara hauran d’esperar una mica més.
A banda de poder moure’ns per la nostra regió sanitària encara tenim que esperar-nos una mica per anar al cinema o al teatre o concerts. De moment tenim aquestes dues opcions que ens permeten uns moments d’oci a l’aire lliure que fins ara teníem limitats a unes hores i amb la condició que fem exercici amb més o menys intensitat.
Amants dels gossos, esportistes varis federats i sense s’han trobat al voltant d’una taula d’una terrassa per parlar de les seves coses i com ho han viscut durant aquests dies de confinament a casa. Podem prescindir de les mascaretes durant aquest temps que estem asseguts en bona companyia. Encara no la tenim del tot assimilada a la nova realitat, encara que sempre hi ha algú que no se la vol treure de la seva cara tot i que no és gens pràctica.
Alguns bars i restaurants ja han dit d’una manera educada que ara tampoc és aconsellable que amb un talladet un client estigui tres hores ocupant un espai que pot donar més rendibilitat econòmica després de les restriccions que s’han realitzat en aquest tipus d’instal·lacions.
Les properes fases en el fons depèn del nostre seny bàsicament. Esperem que el que ha produït aquest malson a tantes persones i famílies estigui quiet en algun tub de laboratori i es deixi fer les proves perquè ben aviat tinguem una vacuna que ens permetí lliurar-nos de la seva maldat per estar preparat per tornar a caure en un altre parany d’aquí uns anys perquè la història es torna a repetir.
Ara tot dependrà de nosaltres. Esperem que els responsables també entrin en raó i es comportin perquè vivim en societat. En cas que alguna cosa surti malament haurem de traure la nostra agenda i revisar la llista de contactes i anar avisant que aquell dia que ens ho varem passar tan bé a l’ombra d’aquell bar amb vistes amb mar amb cerveses i tapes doncs hi havia algun virus que va aprofitar per fer relacions socials i ampliar territori sense permís dels que van organitzar la vetllada. La propera fase potser seran les vacances, però tal com està la nostra economia en general, els objectius seran més propers que altres vegades. Una bona excusa per fer país i no perdem mai el seny que ens pot ajudar a seguir tirant endavant sense haver de recular.